Руският дисидент Алексей Навални призова Запада да наложи по-строги санкции

...
Руският дисидент Алексей Навални призова Запада да наложи по-строги санкции
Коментари Харесай

Навални иска по-строги санкции срещу руските олигарси

Руският отстъпник Алексей Навални прикани Запада да наложи по-строги наказания против съветските олигарси на фона на продължаващата война на Русия против Украйна, предават ДПА и Българска телеграфна агенция.

„ Нека не забравяме - глобите са нужни, с цел да принудят агресора да спре войната. Да му окажат напън. А тук има комплицирани решения като петролното и газовото ембарго. Но има и в действителност елементарни - самостоятелни наказания “, съобщи Навални.

„ За тях не се изисква нищо с изключение на политическа воля “, написа той в апел от пандиза, където излежава дълга присъда.

В поредност от изявления в Туитър опозиционерът изрази неодобрение от това, че ръководителят на „ Роснефт “ Игор Сечин е в санкционния лист на Европейския съюз, само че шефът на „ Газпром “ Алексей Милер не е.

Навални съобщи, че милиардерът Роман Абрамович, който беше притежател на британския футболен клуб „ Челси “, не е в листата на Съединени американски щати със глобени лица.

1/28 Putin's war with Ukraine has been going on for 6 months now. From Day 1, Western leaders firmly stated that Putin's oligarchs and bribe-takers would face imminent sanctions and wouldn’t get away this time. But they did. This is a rage thread about almost nothing being done.
— Alexey Navalny (@navalny)

По думите му от 200-те индивида, избрани от сп. „ Форбс “ като най-богатите руснаци, единствено една четвърт са включени в санкционните описи на Запада.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР