Руският диктатор и военнопрестъпник Владимир Путин забрани на военните да

...
Руският диктатор и военнопрестъпник Владимир Путин забрани на военните да
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Путин не иска да признае поражението и "забрани" на военните да се оттеглят от Херсон

Руският деспот и военнопрестъпник Владимир Путин забрани на военните да се отдръпват от Херсон и реши самичък да взима стратегически решения. Според The New York Times през последните седмици Путин се е засилил в стратегическото обмисляне, като е споделил на генералите, че решенията ще се взимат персонално от него. Освен това той е отхвърлил настояването на съветските военни за евакуиране от Херсон, некадърен да одобри следващото унизително проваляне.
 
" Напускането на Херсон би разрешило на съветските военни да се отдръпват зад Днепър по проведен метод, запазвайки техниката и персоналния си състав. Но такова оттегляне би било още едно унизително обществено самопризнание за провалянето на Путин във войната и би донесло на Украйна втора огромна победа в границите на един месец ", се споделя в разбора. 
 
Според изданието желанието на Путин да командва самичък боевете провокирало напрежение в редиците на военните, а отводът да се изтеглят от Херсон намалил духа на бойците, защото те биха могли да изпаднат в извънредно сложна обстановка, защото са отрязани от логистичните линии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР