Руският депутат Леонид Слуцки призова за създаването на професионална армия

...
Руският депутат Леонид Слуцки призова за създаването на професионална армия
Коментари Харесай

Руски депутат поиска 7-милионна професионална армия

Руският народен представител Леонид Слуцки прикани за основаването на професионална войска от седем милиона души в Русия. Той уточни, че това ще подсигурява сигурността на страната и няма да има потребност от наемни групи за сигурност. Тoзи апел идва след несполучливия протест на Евгений Пригожин и наемните войски от Вагнер, представен от news.bg.

" Страната не се нуждае от ЧВК (частни военни компании) и сходни на тях ", сподели Слуцки, началник на Либерално-демократическата партия, в приложението за известия Telegram. Има проблеми в постоянната войска, само че ЧВК не могат да ги решат.

Припомняме, че Леонид Слуцки размени отпред на съветската ЛДПР Владимир Жириновски след неговата гибел.

Президентът Владимир Путин направи предизвикателно послание в понеделник, в което сподели, че съзнателно е оставил еднодневния протест толкоз дълго, с цел да избегне кръвопролития. Той сподели, че бойците на Вагнер могат да продължат да се бият с съветската войска, да се приберат вкъщи или да отидат в Беларус.

Президентът към този момент поддържа увеличението на армията до 1,5 милиона военнослужещи, в това число 695 000 по контракт, от предходните 1,15 милиона. Създаването на професионална войска от седем милиона души обаче ще изисква обилни финансови запаси. Руската стопанска система към този момент пострада от войната и последвалите западни наказания, а прогнозите демонстрират, че тази година стопанската система ще се възвърне единствено със непретенциозен растеж от 2,2%.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР