Руският депутат и пенсиониран генерал Андрей Картаполов каза, че на

...
Руският депутат и пенсиониран генерал Андрей Картаполов каза, че на
Коментари Харесай

Москва била предупредила 15 минути преди навлизането на Ил-76 в опасната зона

Руският народен представител и пенсиониран военачалник Андрей Картаполов сподели, че на украинското военно разузнаване е било обещано 15-минутно предизвестие преди съветският военнотранспортен аероплан, пренасящ украински военнопленници, да навлезе в зона, където е бил свален в сряда, цитира думите му Ройтерс.

в съветската Белгородска област,, в това число 65 пленени украински бойци на път да бъдат разменени с съветски военнопленници. Украйна нито удостовери, нито отхвърли изказванието, само че

" Украинската страна беше публично предизвестена и 15 минути преди самолетът да навлезе в зоната им беше дадена цялостна информация, която те получиха и Главното разследващо ръководство на украинските въоръжени сили удостовери приемането ", сподели Андрей Картаполов пред сътрудници депутати, съгласно ръководещата партия " Единна Русия ".

" Всички знаем доста добре какво се случи по-късно ", добави Картаполов, някогашен военачалник с тесни връзки с министерството на защитата, който в този момент управлява парламентарната комисия по защита на съветската Дума.

Твърдението му опонира на, че Русия не ги е уведомила за организирането на полета.

Говорителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов повтори в четвъртък в коментар за Радио " Свобода ", че Киев не е получил нито документално, нито устно искане от Русия да се въздържа от офанзиви във въздушното пространство, където е бил свален самолетът.

Юсов добави, че по това време във въздушното пространство са били и други два съветски военнотранспортни самолета Ан-26 и Ан-72.

" За страдание, можем да предположим разнообразни сюжети, в това число провокация, както и потреблението на украински военнопленници като жив щит за превозване на муниции и оръжия за системи С-300 (използвани във войната) ", сподели той.

Намерени фрагменти

Фрагменти от нещо, което наподобява като ракета , са открити на мястото, където се разруши самолетът в Белгородска област на Русия, покрай границата с Украйна, заяви държавната осведомителна организация ТАСС, цитирайки избавителните служби, работещи на място.

Москва дефинира свалянето на самолета като украински " терористичен акт ".

, че е нужна по-голяма изясненост за случилото се, изключително що се отнася до това кой е бил на борда, и той упрекна Русия, че " си играе с живота на украинските пандизчии ".

Той прикани за интернационално следствие, апел, още един в четвъртък от украинския омбудсман Дмитро Лубинец.

" Но аз съм уверен, че... руснаците ще създадат гръмки изказвания, само че няма да позволен никого. Те няма да предадат никакви материали за разбор и просто ще обвинят Украйна ", сподели Лубинец пред националната телевизия.

Русия единствена има достъп до мястото на злополуката, където телевизионни фотоси демонстрират парчета, разпръснати върху заснежено поле. и ще бъдат изпратени в Москва за проучване в лаборатория на министерството на защитата.

Гринуичко в четвъртък в отговор на съветския апел за съвещание, с цел да се открият " аргументите зад украинския незаконен акт ".
 Москва не приема интернационално следствие на самолетната злополука
Москва не приема интернационално следствие на самолетната злополука

Песков препрати репортерите за въпроси към администрацията на Володимир Зеленски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР