Руският Черноморски флот контролира действията на американския военен кораб Росс

...
Руският Черноморски флот контролира действията на американския военен кораб Росс
Коментари Харесай

Русия пое контрола върху USA-кораб с управляеми ракети

Руският Черноморски флот управлява дейностите на американския боен транспортен съд " Росс " (USS Ross), съоръжен с управляеми ракети, който през днешния ден е навлязъл в Черно море. Това заяви пред публицисти Националният център за ръководство на защитата към министерството на защитата на Русия, представен от ТАСС.

" Силите и средствата на Черноморския флот са пристъпили към надзор на дейностите на бойния транспортен съд " Росс " на военноморските сили на Съединени американски щати, навлязъл на 26 юни в акваторията на Черно море ", уточни националният център.

От Шести американски флот оповестиха, че миноносецът е влезнал в Черно море в събота и ще взе участие в многонационално военно обучение. Според флота " Росс " ще се причисли към други 31 кораба по време на морската част на упражнението.

" Сценарият включва обединяване на въоръжените сили от Америка, Европа, Африка, Азия и Австралия за осъществяване на разнообразни военни дисциплини по море, суша и въздух, в това число бойни интервенции на сушата, против кораби и противовъздушна защита ", се споделя в текста на американския флот.

Миналата сряда съветското посолство във Вашингтон прикани Съединени американски щати и техните съдружници да не практикуват военни интервенции в Черно море. Дипломатическата задача предизвести, че тези маневри " усилват риска от непреднамерени произшествия " и " предизвикват милитаристки настроения в Киев ".

Миноносецът " Росс " носи на борда си управляеми ракети от клас Arleigh Burke.

Корабът стартира своя интернационален курс по пътя към Черно море на 23 февруари 2020 година

Той взе участие в интервенции, свързани с морска сигурност, а наличието му в Черно море цели да усъвършенства районната морска непоклатимост.

Това е първият транспортен съд на американския флот, който посети Черно море още при започване на 2020 година

Също по този начин " Росс " беше последният транспортен съд, който посети Черно море през 2019 година

" Росс " неотдавна води взаимни дейности с френския самолетоносач FS Charles de Gaulle (R 91), като те бяха част от Комбинираната оперативна група 473 в Средиземно море, съобщи Дир.бг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР