Руският биатлонист Антон Шипулин, който спечели златния медал в Сочи

...
Руският биатлонист Антон Шипулин, който спечели златния медал в Сочи
Коментари Харесай

Антон Шипулин обяви края на професионалната си кариера

Руският биатлонист Антон Шипулин, който завоюва златния орден в Сочи през 2014-а година в щафетата 4 по 7,5 километра, разгласи на специфична конференция края на професионалната си кариера. През 2010-а година още веднъж с щафетата на Русия има и бронзов орден.

" Взех доста съществено решение за завършек на моята спортна кариера. Има доста аргументи за това, само че най-важната е тази, че не бях позволен до присъединяване в Зимните олимпийски игри през тази година в Пьончан. Другата е непрекъснатото напрежение с допинг-скандалите в съветския биатлон ", съобщи 31-годишният Шипулин.

Той беше един от четиримата състезатели от съветския тим, които не бяха позволени до присъединяване в игрите. Тогава МОК се съгласи да допусне състезатели, които нямат минало на допингирали се да се състезават под безпристрастен байрак, а Шипулин не беше в тази група.

Съобщението му пред медиите през днешния ден идва две седмици след визитата на австрийската полиция в съветския подготвителен лагер в Хохфилцен. Международният съюз по биатлон (ИБУ) наложи санкции на други четирима руснаци през ноември, само че Шипулин не беше в тази група от провинили се.

Все отново той ще вземе присъединяване в Коледното съревнование, което ще се организира в Гелзенкирхен на 29-и декември.

" Да, ще вземам участие в Коледното съревнование в Германия дружно с Екатерина Юрлова, като това ще бъде и моето последно присъединяване като експерт. Надявам се да финиширам като за последно с националния байрак преди всичко, само че биатлонът е непредвидим спорт и всичко може да се случи ", сподели още Антон Шипулин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР