Руският алуминиев гигант United Co. Rusal се насочwa към Китай,

...
Руският алуминиев гигант United Co. Rusal се насочwa към Китай,
Коментари Харесай

Алуминиев гигант се обръща към Китай, след като беше отрязан от Запада

Руският алуминиев колос United Co. Rusal се насочwa към Китай, откакто глобите на Съединени американски щати отрязаха компанията на Олег Дерипаска от международните пазари.

Представители на Rusal се срещнаха тази седмица с китайски компании и търговци, с цел да обсъдят опцията за търговия с алуминий в страната, оповестяват източници на Bloomberg.

 Руският олигарх, който за 3 дни се трансформира от милиардер в международен заточеник
Руският олигарх, който за 3 дни се трансформира от милиардер в международен заточеник

Най-богатите руснаци изгубиха общо $16 милиарда поради глобите на Съединени американски щати

Гигантът търси нови източници на алуминиев оксид (суровината за производството на алуминий), защото глобите блокират естествените му доставки. Компания договаря за увеличение на продажбите на слитъци от металa в Китай, защото нормалните й клиенти са отрязани поради наказателните ограничения на Съединени американски щати.

Делегацията на Rusal в Китай, която включва основни маркетингови и търговски представители, разисква вероятните разновидности, не е постигнала никакво съглашение и не може да не успее да реализира. Китайците са внимателни във връзка с каквато и да е договорка, заради риска от нарушение на глобите.

 Санкциите на Съединени американски щати заплашват 60 000 работни места в Русия. Какво ще направи Путин?
Санкциите на Съединени американски щати заплашват 60 000 работни места в Русия. Какво ще направи Путин?

Кремъл търси остроумен метод да помогне на закъсалия колос Rusal

Американските наказания шокираха международната верига за доставки на алуминий, който има необятно приложение - от кутийки за питиета до коли и самолети. Rusal е най-големият производител в света отвън Китай, доставящ към 6% от алуминия в света. Той ръководи мини, топилни и обогатителни заводи по целия свят - от Сибир до Ирландия и Ямайка.

Индустриалният колос евентуално ще се насочи към продажби на различни пазари в Близкия изток, Турция и Китай, с цел да компенсира изгубения експорт за западните пазари, счита анализаторът на Morgan Stanley Сюзън Бейтс. Китай е най-големият производител на алуминий в света и изнася увеличаващи се количества алуминиеви артикули, от които не се нуждае за вътрешна приложимост.

 Алуминият нарастна рекордно след новите наказания на Съединени американски щати
Новите наказания против Русия провокираха рекордно повишаване на един метал

Въпреки рестриктивните мерки металът ще откри път към международния пазар

Металът доближи най-високото си равнище от 2011 година насам - 2616 $ за звук на фона на световната конкуренция за различни доставки. Експерти предвиждат, че цените в близко бъдеще ще набъбнат до 3000 $ за звук, защото въздействието на рестриктивните мерки ще удари пазара.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР