Руските запаси от ракети, особено високопрецизни, бързо се изчерпват. Пред

...
Руските запаси от ракети, особено високопрецизни, бързо се изчерпват. Пред
Коментари Харесай

Украйна: Русия разполага с 45% от ракетите, които имаше преди войната

Руските ресурси от ракети, изключително високопрецизни, бързо се изчерпват . Пред РБК Украйна Вадим Скибицки , представител на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата, декларира, че съветската войска разполага с не повече от 45% от ракетите, които са имали преди 24 февруари.

По думите му обстановката с ракетите " Искандер " е изключително сложна. " Те имат към 20% от това, което са имали, а може би и по-малко ", споделя Скибицки.

Ситуацията е комплицирана и с ракетите " Калибър " , а запасите от ракети Х-22 и С-300 са на привършване.

" Високопрецизните им оръжия към този момент са на лимита на опциите си. Според всички нормативни документи те би трябвало да имат 30% запас , само че за някои типове ракети този запас съвсем е липсващ. Например ракетите " Искандер ". Ето за какво Русия интензивно употребява ракети " Ураган " и " Смерч " , които работят на разстояние до 100 километра.

По данни на украинското разузнаване са останали и едвам няколко хиперзвукови ракети " Кинжал ". " Те са малко - 30-40 броя. Това са мостри, които първи влязоха в приложимост и не се създават всеобщо. "

" Руснаците ги употребяват, това са ефикасни оръжия, само че се употребяват за проява на мощ както за нас, по този начин и за нашите сътрудници ", разяснява Скибицки.

Говорителят на ГРУ декларира, че съгласно техни калкулации сред 4500 и 5000 членове на " Вагнер " са на фронта в Украйна . Те работят в избрани посоки, на първа линия като щурмови отряди . Засечени са в направлението Попасна - Бахмут, както и в Лисичанск.

Скибицки сподели, че на украинска територия има наемници от други страни, само че те не са доста .

" Има хора от Сирия, от Африка, има хора от други страни, само че те не са толкоз многочислени, колкото оповестиха ", декларира Скибицки и показва, че тези наемници също работят под егидата на " Вагнер ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР