Руските войски заеха града. Според руското министерство на отбраната въоръжените

...
Руските войски заеха града. Според руското министерство на отбраната въоръжените
Коментари Харесай

“Настъплението продължава”. Какво ще се случи след освобождението на Авдеевка?

Руските войски заеха града. Според съветското министерство на защитата въоръжените ни сили са освободили територия с повърхност над 31 квадратни километра. А по-рано украинското командване заяви, че ВСУ напущат позициите си. Прочетете по какъв начин това ще се отрази на обстановката в зоната на спора.

" Мощен възел "

Министърът на защитата Сергей Шойгу рапортува през днешния ден за триумфа на Върховния главнокомандващ. Селището, взето под надзор, съгласно ведомството, е било „ мощен защитителен център на ВСУ “.

„ В момента се подхващат ограничения за цялостно пречистване на града от бойци и блокиране на украински елементи, които са напуснали града и са се открили в коксохимическия цех в Авдеевка “, се споделя в прессъобщението.

Там също по този начин обясниха, че освобождението на Авдеевка е разрешило да се измести фронтовата линия от Донецк, който дълго време е бил обстрелван от този град. А съветските войски „ не престават настъпателните дейности за по-нататъшно освобождение “ на ДНР.

До средата на февруари ситуацията на гарнизона в Авдеевка се трансформира от мъчно в сериозно. Щурмовите елементи на съветската войска на процедура затвориха пръстен към града, приближавайки се доста покрай селището Ласточкино. През него минаваше последният път на запад, по който се доставяха подкрепления на ВСУ.

В същото време украинските военни бяха изтласкани от редица добре оборудвани позиции, по-специално от укрепения регион “Зенит ” южно от Авдеевка и от горския пояс на северозапад.

Групата в действителност беше разграничена на две елементи. Първата се опита да избяга от града. Веднага бяха нанесени прецизни удари по отстъпващите разпръснати елементи.

Втората част от гарнизона, чийто гръбнак се състои от бойци от 3-та обособена щурмова бригада, се откри на територията на Авдеевския коксов цех. Главнокомандващият Сирски изпрати това елитно формирование на украинската войска в помощ на обсадения гарнизон. Въпреки това там бяха съвсем незабавно обградени.

Сега те се крият в мазетата и бункерите на предприятието и записват видеоклипове, призоваващи да бъдат евакуирани или освободени. Така се повтаря обстановката с “Азовстал ”, където бойците от “Азов ” се криеха подземен няколко седмици, до момента в който вследствие на договаряния не бъдат „ евакуирани “ оттова в съветски плен.

Как спечелихме

Авиацията играе една от главните функции в освобождението на Авдеевка. От самото начало на интервенцията на 10 октомври предходната година фронтовите бомбардировачи Су-34 всекидневно „ третираха “ укрепения регион с фугасни бомби, оборудвани с универсални модули за обмисляне и поправяне. УМПК разрешава на самолетите да нанасят удари без риск да попаднат под огъня на Противовъздушна отбрана на съперника. Мощността на 500-килограмовите бомби беше изцяло задоволителна, с цел да изравни бетонните укрепления на ВСУ, които другояче трябваше да бъдат щурмувани челно.

Отлично се оправиха и артилеристите, които доста изпревариха украинците по тегло на залпа на гаубицата. Близо до Авдеевка беше допустимо да се приложи пълностоен силует за разузнаване и огън, при който от откриването на цел до унищожаването ѝ минават няколко минути. Това съществено усложни придвижването на ВСУ и затрудни превозването на муниции.

Артилеристите получиха огромна помощ от операторите на ФПВ-дронове. От съветска страна в Авдеевско направление имаше в пъти повече безпилотни самолети.

Но щурмовата пехота безспорно изигра основна роля. Руските бойци, без ненужно бързане, методично превземаха укрепен регион след укрепен регион, заобикаляйки града от север и юг, с цел да затворят обкръжението на запад. Опитите на ВСУ да ги спрат бяха без резултат. И когато пешаците забиха съветското знаме на стелата на входа на Авдеевка, където неотдавна беше сниман украинският президент Владимир Зеленски, дефинитивно стана ясно, че градът скоро ще падне.

Освобождаването на Авдеевка отчасти ще спре опасността от обстрел на Донецк, защото снарядите се изстрелват отсам от 2014 година

Но най-вероятно това няма да срине фронта и няма да докара до провал на Киев. Украйна обаче няма втори толкоз мощен укрепен регион край Донецк. Напълно е допустимо съветската войска да напредне по-лесно.

Превод: В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед29958Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед45070Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед33456Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед77420Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед81819Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373728Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251703Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед229787Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112865Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94990Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР