Руските войски водят активна отбрана. Този израз се появява в

...
Руските войски водят активна отбрана. Този израз се появява в
Коментари Харесай

Владимир Путин за фронта: Водим активна отбрана“ успешно

Руските войски водят " дейна защита " . Този израз се появява в един от редките мнения, които съветският президент Владимир Путин прави за обстановката на фронта. Този коментар, само че в целокупност ще бъде излъчен през днешния ден в предаването " Москва. Кремъл. Путин ", откъс от което като анонс разгласява журналистът Павел Зарубин разгласява в своя канал в Telegram. Цялото предаване ще бъде излъчено довечера.

" Това, което се случва в този момент по цялата дължина на линията на прикосновение, се назовава " дейна защита ". И нашите войски усъвършенстват позициите си в съвсем цялото това пространство. Доста огромно пространство ", декларира Владимир Путин.

Руският президент прецизира, че заключението за " дейната защита " важи както за купянската посока, по този начин и за запорожското направление, както и за авдеевското направление.
 ISW: Русия няма военни и техника за нова атака
ISW: Русия няма военни и техника за нова атака

Съединени американски щати и Украйна са били подготвени за проектите на Кремъл

Владимир Путин, а и самият министър на защитата Сергей Шойгу рядко разясняват съответно обстановката на фронта . Това е оставено още от началото на нашествието на Русия в Украйна на ежедневните сводки на представителя на МО Игор Конашенков.

Изявата на Путин обаче съответствува с опита на съветската войска да реализира контранастъпление на контранастъплението на украинската войска с настъпването на есенния сезон. На този стадий няма достоверни данни, до каква степен това е сполучливо поради и на това, че съгласно оценки на анализатори на фронтовата линия съветските сили  - маси от зле подготвени и екипирани съветски бойци, с цел да се опитат да напреднат - същата процедура, която съветските сили използваха и по време на несполучливата си зимна атака при започване на 2023 година

ISW уточни, че съветските сили употребяват по-голям от нормалния брой бронирани транспортни средства в настоящите интервенции.

От 10 октомври съветските военни хвърлят обилни сили, с цел да щурмуват Авдеевка, Донецка област - обитаемото място се намира под непрекъснат обстрел, а в региона на боевете за регистрира скупчване на бронетехника. На 10 октомври съветската войска се опита да щурмува града по едно и също време от три направления - северозапад, запад и юг.

Едновременно с това разискването на настъпателните интервенции към Авдeeвка в Донецка област в това число и измежду тези, които назовава военкори - провоенни блогъри, с цел да управлява осведомителното пространство.
 Зеленски: Украинските войски се задържат в Авдеевка
Зеленски: Украинските войски се задържат в Авдеевка

Украински публични лица споделят, че съветските сили са пренасочили огромен брой бойци и съоръжение към Авдеевка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР