Руските войски в Украйна използват хиляди терминали Старлинк, произведени от

...
Руските войски в Украйна използват хиляди терминали Старлинк, произведени от
Коментари Харесай

Украйна: Русия използва хиляди терминали Старлинк

Р уските войски в Украйна употребяват хиляди терминали " Старлинк ", създадени от " СпейсЕкс " на Илон Мъск , съобщи началникът на украинското военно разузнаване пред " Уолстрийт джърнъл " в изявление, съобщи Ройтерс.

Генерал-лейтенант Кирил Буданов съобщи, че съветските войски споделят посредством системата " Старлинк " " от много дълго време " и са придобили терминалите от частни съветски компании, които са ги закупили от медиатори .

Посредниците доставят оборудването на Русия през прилежащи страни, в това число някогашни руски републики , каза Буданов.

Агенцията на Буданов заяви на Ройтерс в понеделник, че съветските войски споделят посредством " Старлинк " на фронтовата линия, само че не разкри информация за това доколко се употребяват терминалите.

Украйна разчита необятно на " Старлинк ", като предходната година съобщи, че към 42 000 терминала се употребяват от военните, лечебни заведения, предприятия и организации за оказване на помощ, като Пентагонът оказва помощ за финансирането на достъпа на украинските сили.

Руското посолство и " СпейсЕкс " не са дали отговор на настояването да разясняват информацията, показва Ройтерс.

" Старлинк " съобщи, че не прави никаква активност в или с Русия. Компанията не е дала отговор на имейл, изпратен по-рано тази седмица дали може изрично да изключи опцията за потребление на системата от съветските войски в Украйна.

Пенсионираният бригаден военачалник от английската войска Бен Бари съобщи пред Ройтерс, че в случай че съветските сили употребяват " Старлинк ", тяхната връзка би била доста по-сигурно и по-трудна за разтрошаване от Украйна и нейните съдружници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР