Руските войски в Украйна използват хиляди терминали Starlink, произведени от

...
Руските войски в Украйна използват хиляди терминали Starlink, произведени от
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Руските войски в Украйна използват хиляди терминали Starlink

Руските войски в Украйна употребяват хиляди терминали Starlink, създадени от SpaceX на Илон Мъск. Това съобщи началникът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов в изявление за " Уолстрийт джърнъл ", представено от Ройтерс.

Генерал-лейтенант Буданов твърди, че нападателите споделят посредством системата " Старлинк " " от много дълго време " и са придобили терминалите от частни съветски компании, които пък от своя страна са ги закупили от медиатори. Според разузнавача това става през прилежащи страни, някои - някогашни руски републики.

Украйна употребява към 42 000 терминала на Starlink - най-вече от военните, медици, предприятия и организации за оказване на помощ, а американското военно министерство подмага финансирането на този достъп. Руското посолство и SpaceX не са дали отговор на настояването да разясняват информацията, изнесена от Уол Стрийт Джърнъл, показва Ройтерс, представена от БНР.

От Starlink заявят, че не правят активност в или с Русия. Компанията не е дала отговор на запитването дали може изрично да изключи опцията за потребление на системата от съветските войски в Украйна. Ройтерс цитира английски бригаден военачалник от запаса, съгласно който потреблението на Starlink би дало направило разбиването на информационната им мрежа доста сложна за разтрошаване от Украйна и нейните съдружници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР