Руските войски ще продължат да нанасят въздушни удари по обекти

...
Руските войски ще продължат да нанасят въздушни удари по обекти
Коментари Харесай

Лондон: Русия ще продължи да нанася удари по критичната инфраструктура на Украйна

Руските войски ще продължат да нанасят въздушни удари по обекти от сериозната инфраструктура на Украйна. Това се споделя в ежедневния бюлетин на Министерството на защитата на Обединеното кралство, обобщение от който е оповестен в обществената мрежа Х, предава " Фокус ".

На 21 март Русия извърши първата си широкомащабна офанзива против Украйна от повече от месец благодарение на далекобойната авиация, отбелязва английското военно разузнаване.

Руската ударна група включваше минимум 10 самолета Ту-95 от авиобазите Оленегорск и Енгелс, както и изтребители МиГ-31. Изстреляни бяха минимум 20 ракети, в това число най-новата съветска крилата ракета Х-101/Х-102 и балистичната " Кинжал “. Всички те бяха ориентирани към цели в Киев.

Подчертава се, че от предходния въздушен удар по Киев изминаха 44 дни.

Британското министерство на защитата изяснява, че дългата пауза във въздушните удари на огромни дистанции се дължи на проблеми с ръководството и планирането. Санкциите евентуално лимитират способността на Русия да получи достъп до основни съставни елементи както за самолети, по този начин и за ракети, изясняват военните разузнавачи в Лондон.

Напредъкът в украинската противовъздушна защита също евентуално е усложнил планирането на съветските удари.

В резултат на това английското военно разузнаване е на мнение, че Русия съвсем несъмнено ще продължи да нанася удари по сериозни цели, доколкото самолетите, екипажите и запасите разрешават, в опит да поддържа напън върху украинското държавно управление и популацията на страната.

" Това е част от дългогодишна акция, в която тактически средства като изтребители и хеликоптери не престават да имат лимитирано въздействие върху цялостния спор ", се споделя в прегледа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР