Руските войски са започнали да подготвят окопи в северен Крим.

...
Руските войски са започнали да подготвят окопи в северен Крим.
Коментари Харесай

Нов ход на Кремъл: Руснаците са започнали да копаят окопи в Крим

Руските войски са почнали да приготвят окопи в северен Крим. Това заяви в своя Туитър OSINT-специалистът Бенджамин Питет, който разгласява и сателитни фотоси. Нови защитни уреди са се появили към контролно-пропусквателен пункт " Джанкой " сред Херсонска област и Крим. Окопи има и към град Армянск.

Подобни укрепления се строят и в Херсонска област, да вземем за пример към село Новотроицкое по пътя към Геническ. " Много други позиции могат да бъдат забелязани в целия район. Те строят цитадела ", написа Питет.

 okopi_krim_post.jpg

Вчера командващият съветските войски в Украйна Сергей Суровикин предложи евакуиране от Херсон и от целия десен бряг на Днепър. Министърът на защитата Сергей Шойгу се съгласи. Новата линия на защита ще бъде проведена на левия бряг на Днепър.

Припомняме, че Херсон бе единственият регионален център на Украйна, който съветските войски съумяха да окупират още на 1 март, когато минаха р. Днепър.

Според анализатора от Conflict Intelligence Team (CIT) Кирил Михайлов съветските военни най-вероятно са разглеждали херсонското направление като плацдарм за нахлуване към Николаев и Одеса. " Затова, когато се изтегляха от Киевска област, те не напуснаха Херсон ", счита той.

В края на август Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) стартира контранастъпление на херсонското направление. Руската войска стартира да изпитва съществени компликации със снабдяването. Украинската войска постоянно обстрелва и хранилища с муниции и командни пунктове на съперника на десния бряг. Най-големият удар от последните дни е попадение в учебно заведение, където бяха настанени военнослужещи от Чечня. 

От военна позиция този плацдарм не носи никакви изгоди за съветската войска, споделя пред " Важни истории " украинският боен специалист Ян Матвеев.

Още в първото си изказване като командващ съветските войски на 18 октомври военачалник Суровикин съобщи, че обстановката на херсонското направление е комплицирана и може да се стигне до " сложни решения ". На 21 октомври американският Институт за проучване на войната написа, че руснаците са почнали да извеждат от десния бряг най-боеспособните си елементи, а за прикритие са изпратени мобилизирани.

На 3 ноември зам. ръководителят на окупационната администрация в Херсонска област Кирил Стремоусов съобщи, че съветските военни по-скоро ще изоставен Херсон. На 8 ноември Стремоусов добави: " В околните дни в Херсон се чака развръзка на събитията. Ние сме подготвени за всевъзможни решения, дори най-сложните ". На 9 ноември той почина в съмнителна злополука.

Украинските военни и политици обаче не имат вяра на известията за евакуиране на съветските войски от Херсон и ги считат за провокация. За това в прав текст приказват шефът на украинското разузнаване Кирил Буданов и зам.-министърът на защитата Анна Маляр. Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк през вчерашния ден съобщи, че Украйна не вижда признаци Русия да остави Херсон без пердах.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР