Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като

...
Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като
Коментари Харесай

Кремъл: Украйна отказва да преговаря. Подновихме настъплението си

Руските войски са възобновили настъплението си в Украйна, откакто през вчерашния ден президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на договаряния с Киев, които по този начин и не са се състояли, съобщи Кремъл, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Както Путин, по този начин и украинският му сътрудник Володимир Зеленски приказваха за вероятни договаряния през вчерашния ден, само че Украйна съобщи, че конфликтите с нахлуващите съветски войски са траяли и нощес, и през днешния ден. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че след заповедта на Путин съветските войски са влизали в конфликти единствено с " групи националисти " и не са се сражавали с постоянните украински сили.

" Вчера денем, очаквайки договаряния, съветският президент подреди прекъсване на настъплението на силите " на Москва. " Тъй като украинската страна отхвърли договаряния, настъплението на съветските сили бе възобновено през днешния ден ", съобщи Песков, представен от Агенция Франс Прес.

В петък, когато силите на Москва се приближиха до Киев, Кремъл сподели, че президентът Владимир Путин е подготвен да изпрати делегация за договаряния в Беларус, където Русия е разположила хиляди бойци. Това е едно от местата, откъдето Украйна твърди, че е атакувана.

Няколко часа по-късно Путин прикани украинската войска да смъкна от власт управлението на страната, което той дефинира като „ терористи “ и „ тайфа наркомани и неонацисти “.

Докато съветските войски се приближаваха към Киев в петък, Зеленски разгласява ново изказване, призовавайки за договаряния. " Бих желал да се обърна към президента на Руската федерация още един път. В цяла Украйна се водят боеве. Нека седнем на масата за договаряния, с цел да спрем гибелта на хора ", сподели той.

Днес държавното управление в Киев съобщи, че съветските сили нападат редица украински градове, а в столицата са арестувани съветски диверсанти. Тази заран съветското министерство на защитата съобщи, че руснаците са завладяли украинския град Мелитопол.

Песков съобщи също по този начин на брифинга си, че Русия е очаквала глобите, наложени от Запада в отговор на нашествието, и е подхванала ограничения за свеждане до най-малко на въздействието им върху стопанската система.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР