Руските войски са извършили военни престъпления по време на инвазията,

...
Руските войски са извършили военни престъпления по време на инвазията,
Коментари Харесай

САЩ вярват, че Русия извършва военни престъпления в Украйна

Руските войски са направили военни закононарушения по време на нашествието, почнала преди месец в Украйна. Това е формалното определение, което администрацията на американския президент Джо Байдън одобри в сряда. Съединени американски щати ще работят взаимно с други страни и организации за наказателно гонене на нарушителите.

Това заяви държавният секретар Антъни Блинкън, представен от АП.

" Днес мога да оповестя, че въз основа на наличната сега информация държавното управление на Съединени американски щати прави оценка, че съветските сили са направили военни закононарушения в Украйна ", сподели Блинкън.
 Шолц предизвести Путин да не употребява химически и биооръжия в Украйна
Шолц предизвести Путин да не употребява химически и биооръжия в Украйна

" Това би било недопустимо и непростимо "

Оценката се основава на " деликатен обзор " на публични и разследващи източници, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна предишния месец, сподели той.

Американският върховен посланик сподели, че Съединените щати ще споделят тази информация със съдружници, сътрудници и интернационалните институции, натоварени да проверяват изказвания за военни закононарушения и закононарушения против човечеството.

" Получихме голям брой достоверни известия за безразборни офанзиви и офанзиви, съзнателно ориентирани към цивилни, както и за други зверства. Руските сили унищожиха жилищни здания, учебни заведения, лечебни заведения, сериозна инфраструктура, цивилни транспортни средства, търговски центрове и коли за спешна помощ, след които има данни за хиляди убити или ранени почтени цивилни ", сподели Блинкън.

Той цитира нападенията с рещу цивилното
 Пентагонът: Русия прави военни закононарушения в Украйна
Пентагонът: Русия прави военни закононарушения в Украйна

Започва събирането на доказателства

Припомняме, че на 18 март и американски специалисти събират доказателства, с цел да го потвърдят. Ден по-рано Байдън разгласи, че има вяра, че съветският президент

Кремъл назова коментара на Байдън " неприемлива и непростима изразителност ". Москва твърди, че организира " специфична военна интервенция " за разоръжаване и " денацификация " на съседа си и отхвърли изказванията, че е ориентирана към цивилни.

Около, или са изчезнали от началото на спора в Украйна, заяви по-рано " Асошиейтед прес ", базирайки се на върховен чиновник на НАТО.

В Украйна през първия месец на войната, са убити сред 7 000 и 15 000 съветски бойци. Това е първата обществена оценка на НАТО за съветските жертви от началото на войната на 24 февруари.

Оценката за броя на убитите се основава на композиция от информация от украинското държавно управление, индикации от Русия и информация от отворени източници.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви за " нечовешките условия " в град Мариупол. Той съобщи, че градът остава централна цел на съветските военни и че опитите за избавяне на хора от града са " възпрепятствани " от руснаците.

По думи на Зеленски хората в Мариупол са под " непрекъснати бомбардировки " и не разполагат с храна, медикаменти и вода.
 Руските военни готвят нахлуване против Киев, Мариупол остава под обсада
Руските военни готвят нахлуване против Киев, Мариупол остава под обсада

Няма промени по фронтовете

Украинският президент повтори апела си към Русия за обезпечаване на безвредни филантропични коридори.

Бежанците от Украйна са над 3 600 000 души. Спорни са данните за починалите и ранени цивилни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР