Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка

...
Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка
Коментари Харесай

Врагът ни притиска от всички страни: Ожесточена руска атака към Авдеевка

Р уските войски, които от месеци се пробват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, нападат града " със обилни сили ", съобщи кметът Виталий Барабаш, описвайки обстановката тук-там като " просто невъобразима ", съобщи Франс прес.

(*Видеото е архивно: Руско нахлуване към стратегически значимия град Авдеевка)

Няколко дни по-рано той заяви за " сериозна " обстановка в някои региони, защото съветската войска удвоява напъните си да завладее този унищожен промишлен град.

" За страдание врагът ни притиска от всички страни, няма нито една част от нашия град, която да е повече или по-малко спокойна. Те нападат със обилни сили ", сподели Барабаш по малкия екран.

По думите му калният терен не разрешава на съветските войски да употребяват бойните си машини, само че обстановката остава " доста напрегната, доста тежка ". " На някои посоки е просто невъобразимо " , сподели той.

Кметът съобщи, че е преброил " 50 масирани артилерийски обстрела " и повече от 30 въздушни бомбардировки през последните 24 часа по посока на Авдеевка, където макар боевете и огромните опустошения остават 941 мирни поданици.

Преди два дни Барабаш заяви за първите " улични боеве " и изолирани конфликти с съветски диверсионни и разследващи групи в града.

Каналът в Telegram " ДийпСтейт ", който е непосредствен до украинската войска и се следи от над 600 000 души, заяви за " сериозна и безредна " обстановка в Авдеевка , където съветските войски настъпват на някои места, а на други са изтласкани обратно.

Според канала в Telegram -  " Рибар ", който е непосредствен до съветската войска и се следи от над 1,1 милиона души, силите на Москва напредват на север и изток от града, приближавайки се до снабдителните линии на украинските войски.

Руските сили от месеци се пробват да обкръжат Авдеевка, където украинските бойци са се окопали на укрепени позиции. Това е една от горещите точки на фронта след неуспеха на украинската лятна контраатака, показва Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР