Руските военновъздушни сили са загубили най-малко седем самолета при артилерийски

...
Руските военновъздушни сили са загубили най-малко седем самолета при артилерийски
Коментари Харесай

Сирийски бунтовници унищожиха 7 руски самолета

Руските военновъздушни сили са изгубили минимум седем самолета при артилерийски обстрел против военновъздушната база Хмеймим в Сирия на 31 декември, оповестява съветският всекидневник „ Комерсант “, представен от Гардиън.

Ако офанзивата бъде доказана от съветското министерство на защитата, това ще бъде най-тежката загуба на военна техника за Русия от началото на въздушната и акцията в Сирия през есента на 2015 година

По неофициални данни, повече от 10 военнослужещи са били ранени при нападението на радикални ислямисти против базата. При обстрела са били унищожени минимум четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35, един транспортен аероплан Ан-72 и един склад за боеприпаси, написа

Най-малко четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35 и един транспортен аероплан Ан-72, както и един склад за боеприпаси са били унищожени при обстрела, написа „ Комерсант “, базирайки се на два „ военно-дипломатически “ източника.

Атаката идва броени дни след триумфалното посещаване на президента Владимир Путин в Хмеймим, където той се срещна със сирийския си сътрудник Башар Асад и заяви на съветските отряди в базата, че се „ връщат вкъщи с победа “.

По-рано в сряда, министерството на защитата на Русия съобщи, че хеликоптер Ми-24 се е разрушил в Сирия заради техническа нередовност и че това е коствало живота на двама водачи.

Миналият месец Русия стартира процеса по определяне на непрекъснато наличие в Хмеймим и военноморска база в Тартус, макар че президентът Путин подреди „ огромно “ евакуиране на съветските войски от Сирия, като разгласи, че работата на съветската войска в страната е съвсем свършена. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР