Руските военновъздушни сили могат да победят Украйна, ако Западът не

...
Руските военновъздушни сили могат да победят Украйна, ако Западът не
Коментари Харесай

The Telegraph: Руската авиация може да победи Украйна, ако Западът не достави изтребители

Руските военновъздушни сили могат да победят Украйна, в случай че Западът не достави системи за противовъздушна защита и изтребители на Киев, предизвестяват водещи военни анализатори на страниците на The Telegraph.

 

Затова Западът би трябвало незабавно да укрепи противовъздушния капацитет на Украйна, в това число благодарение на американски изтребители F-16 и F-18, както и с шведските Gripen.

 

Според отчет на Кралския взаимен институт за отбранителни проучвания съветските водачи са работили внимателно през целия спор, тъй че даже дребен брой западни изтребители ще имат сериозен възпиращ резултат.

 

В отчета се отбелязва, че западната военна помощ е съсредоточена основно върху наземни оръжейни системи и по тази причина Украйна по принцип сполучливо възпира съветските военновъздушни сили.

 

„ Въпреки това съществува действителна заплаха този триумф да докара до блаженство на Запада по отношение на опасността, която съветските самолети към момента могат да съставляват за украинските сили, инфраструктура и градове, незабавно щом се показа опция “, се споделя в отчета.

 

Говорейки пред The Telegraph, водещият създател на отчета Джъстин Бронк означи, че F-16, F-18 и Gripen ще предложат на украинските водачи на изтребители „ доста по-добри радарни характерности и опция за потребление на доста по-голям обсег и по-ефективни западни ракети въздух-въздух " в съпоставяне със руските Су-27 и МиГ-29, които бяха в основата на украинските Военновъздушни сили.

 

„ В момента те би трябвало да летят против модерни съветски изтребители-прехващачи Су-35С, Су-30СМ и МиГ-31БМ, които механически изцяло ги превъзхождат “, сподели Бронк. От началото на военните дейности съветските изтребители постоянно съумяват да изстрелят ракети въздух-въздух с радарно ориентиране против украински изтребители от над 100 километра.

 

В първите седмици на спора извънредно неравностойното показване на радарите и ракетите, както и тактическото предимство на съветските Военновъздушни сили в бройка до 15 против 2, принудиха украинските водачи да летят на извънредно дребни височини, с цел да оцелеят и открият ответен огън.

 

В отчета на Кралския институт се отбелязва, че нападателната украинска тактичност и положителният пилотаж в първите дни на спора са разрешили няколко съветски самолета да бъдат свалени, макар че и самите украински изтребители са били изумени или развалени.

 

Освен това създателите на отчета споделят, че съветските карти постоянно са „ остарели с десетилетия “, тъй че летенето на дребна височина над терена през нощта е извънредно рисково, защото липсва информация за редица нови трудности.

 

В началото на март обаче координацията на съветските системи за противовъздушна защита се усъвършенства. Заплахата от системите за противовъздушна защита С-400 " Триумф " с огромен обхват, ситуирани в Беларус и Крим, принуди украинските самолети да летят на извънредно дребна височина (под 30 метра). Заплахата от системите за противовъздушна защита с огромен обхват се ускорява от наличието на съветския височинен радар „ Подлет-К1 “ в Беларус, покриващ киевското направление, и още един на юг до Нова Каховка.

 

Тези мобилни радарни системи влязоха в употреба през 2018 година и разрешиха на съветските сили да наблюдават украински самолети и хеликоптери на височина до 5 метра на повече от 150 км, макар че радарът на юг покрай Нова Каковха по-късно беше погубен.

 

„ Последната серия от удари по украинската инфраструктура съставлява невиждана до момента опасност, защото евтини и многочислени безпилотни муниции Shahed-136, създадени в Иран, се употребяват за поразяване на дребни цели, а по-скъпи крилати и балистични ракети се употребяват за по-големи цели ", сподели Бронк.

 

„ По този метод Украйна се нуждае както от усъвършенствани системи за противовъздушна защита от вида на американско-норвежката NASAMS и немската IRIS-T за отбрана на градовете и инфраструктурата от крилати ракети, по този начин и от маса евтини портативни ракетни системи с радарно ориентиране за заличаване на дронове “, заключи Бронк.

 

Actualno.com

Превод: Ганчо Каменарски
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР