Руските военни в Сирия са започнали да патрулират по линията

...
Руските военни в Сирия са започнали да патрулират по линията
Коментари Харесай

Военните на Русия започнаха да патрулират по границата на зоната на контрол на САЩ в Сирия

Руските военни в Сирия са почнали да патрулират по линията на разграничаване сред земите, следени от въоръжените сили на Русия и интернационалната коалиция, ръководена от Съединени американски щати. Това заяви Виктор Кудинов, който е представител на Центъра за помиряване на враждуващите страни в Сирия, осведоми " Новости ".

" Това е границата, разделяща територията, следена от интернационалната антитерористична коалиция, зоната " Изток ", и зоната " Запад ", следена от въоръжените сили на Руската федерация. В тези територии до момента не е имало наблюдаване от съветски военнослужещи ", разясни той.

Кудинов означи, че там можело да се намират спящи кафези на " Ислямска страна ", както и вероятни нарушавания на сирийските закони.

Основната задача е да се показва наличието на съветските въоръжени сили, настоя представителят на Центъра за помиряване на враждуващите страни. Необходимо е да се покаже на популацията, че съветските военни са тук и са подготвени да окажат помощ. В бъдеще при удобни условия тук могат да се организират филантропични дейности.

" Патрулите бяха осъществени както нормално ", приключи Кудинов.

Американските военни нелегално управляват територии в Северна и Североизточна Сирия в провинциите Дейр ез-Зор, Ал-Хасака и Рака, където се намират най-големите петролни и газови залежи в Сирия. Официален Дамаск неведнъж наричаше наличието на американската военна окупация и държавно пиратство за откровена кражба на нефт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР