Руските военни успешно отблъснаха 17 атаки на щурмови групи на

...
Руските военни успешно отблъснаха 17 атаки на щурмови групи на
Коментари Харесай

МО на Русия: Руските военни успешно отблъснаха 17 атаки на ВСУ в Донецко направление

Руските военни сполучливо отблъснаха 17 офанзиви на щурмови групи на Въоръжените сили на Украйна край Артемовск, Белогоровка, Новомихайловка в Донецко направление. Според формалния представител на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков за денонощие в това направление на Въоръжените сили на Украйна са убити и ранени над 290 военнослужещи, оповестяват съветски медии.

„ В донецко направление подразделенията на Южната група войски, в тясно взаимоотношение с авиацията и артилерията, сполучливо отразиха 17 офанзиви на десантни групи на Въоръжените сили на Украйна в регионите на обитаемоте места Белогоровка, Новомихайловка и Артемовск на Донецк. През деня врагът загуби над 290 украински военнослужещи в това направление ", съобщи още Конашенков.

Конашенков посочи, че украинските военни са изгубили и две бойни бронирани машини, три автомобила, две самоходни артилерийски установки „ Краб “ и „ Акация “ полско произвеждане, артилерийска система M777 американско произвеждане и две гаубици Д-20.

„ Въоръжените сили на Руската федерация са унищожили до 125 военнослужещи, един танк и 3 гаубици Мста-Б от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в запорожското направление ”, сподели Конашенков.

Според него в запорожско направление подразделения на съветската формация войски, въздушни удари и артилерийски огън са отбили нахлуване на 46-а аеромобилна бригада на Въоръжените сили на Украйна покрай село Успеновка, Запорожка област.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР