Руските военни са обстрелвали жилищни квартали в Харков, съобщи ръководителят

...
Руските военни са обстрелвали жилищни квартали в Харков, съобщи ръководителят
Коментари Харесай

Тошковка до Северодонецк е под контрола на руснаците

Руските военни са обстрелвали жилищни квартали в Харков , заяви ръководителят на районната военна администрация Олег Синегубов.

" Регистрирахме обстрел в индустриалния регион, по предварителни данни - 7 ранени цивилни ", написа той.

Руските войски са завладяли село Тошковка в Луганска област , покрай Северодонецк, заяви по украинската телевизия Роман Власенко, шеф на военната администрация на Северодонецка област.

В самия Северодонецк се водят боеве с висока активност на артилерийски и въздушен обстрел. Промишлената зона и жилищните здания наоколо до нея са обстрелвани. В града не престават уличните боеве.

Всъщност цялата Луганска област е епицентърът на борбата сред украинската и съветската войска, прибавя Власенко, който счита, че борбата за Донбас е в разгара си.

По към от Генералния щаб на украинските въоръжени сили оповестиха и че съветските войски са завзели Подлесне и Мирна Долина, две дребни обитаеми места в Луганска област, южно от Лисичанск, и укрепват позициите си.

В северно направление съветските войски не престават да създават граничните региони, да минират терена и да правят минометни и артилерийски офанзиви по обитаемоте места в Черниговска област.

По направлението Славянск съветските войски се отбраняват и концентрират напъните си , с цел да задържат заетите по-рано позиции, заяви Генералният щаб на украинските въоръжени сили.
 Украйна: До неделя Русия желае да е превзела Луганска област
Украйна: До неделя Русия желае да е превзела Луганска област

Армията на Киев оказва опозиция

Днес съветското военно министерство заяви, че. За информацията към момента няма удостоверение от украинска страна.

Вчера украинският президент, че тази седмица чака офанзивите на съветската войска да се усилят във връзка и с отговора от Европейския съюз (ЕС) по отношение на. Вече имаме позитивно решение от Европейската комисия (ЕК) и в края на тази седмица Зеленски чака да има отговор от Европейския съвет.

И Института за проучване на войната счита, че съветските сили ще създадат всичко допустимо и най-вероятно ще съумеят да открият.

Украински източници потвърдиха, че съветските войски управляват целия Северодонецк, като се изключи индустриалната зона " Азот ", където боевете не престават.
 Невъзможно е да се изтеглят цивилните от
Невъзможно е да се изтеглят цивилните от " Азот " в Северодонецк

Сред блокираните жители има и 38 деца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР