Руските военни са концентрирали около 430 самолета и 360 хеликоптера

...
Руските военни са концентрирали около 430 самолета и 360 хеликоптера
Коментари Харесай

Русия е концентрирала около 430 самолета и 360 хеликоптера около Украйна

Руските военни са концентрирали към 430 самолета и 360 хеликоптера към Украйна, съобщи представителят на командването на Въздушните сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Юрий Игнат, представен от Укринформ.

„ В началото на пълномащабната война към Украйна авиационните групировки на Руската федерация наброяваха 700 летателни апарата - 450 самолета и 250 хеликоптера. Въздушните сили и другите сили на защитата ни към този момент унищожиха забележителна част от авиационната техника на врага. Впрочем, съперникът има опция да попълня този състав, от авиационната техника навътре в страната (Русия – б.р.). Към днешна дата самолетите са малко по-малко – 430 са ситуирани към украинските граници на разнообразни летища в Беларус, Русия и Крим. Но групировката на хеликоптерите доста е повишена и в този момент съперникът разполага с над 360 покрай границите на Украйна. “ – показва Игнат.

По думите му, точно щурмовата авиация и бойните хеликоптери се употребяват по-често от съветската войска за поддръжка на наземните войски.

Той добавя, че съветските военни употребяват разнообразни типове авиация.

„ Засичаме полети на стратегическа авиация, бомбардировачи с огромен обхват, изтребители-бомбардировачи Су-34, щурмова авиация “, разяснява Игнат.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР