Руските военни са изтеглили почти всички свои големи кораби от

...
Руските военни са изтеглили почти всички свои големи кораби от
Коментари Харесай

Русия изтегли мощните си кораби от окупирания Крим

Руските военни са изтеглили съвсем всички свои огромни кораби от пристанищата в окупирания Крим след сполучливите украински удари по Черноморския флот, заяви „ Киев Индипендънт “.

През последните месеци Украйна ускори офанзивите си против цели на Черноморския флот в окупирания Крим, като сполучливо порази няколко кораба и принуди съветските плавателни съдове да се реалокират в по-безопасни води.

Русия към този момент е изтеглила всичките си огромни кораби като се изключи ракетоносача " Циклон ", сподели представителят на Военноморските сили Дмитрий Плетенюк, представен от БГНЕС.

" Искам да кажа, че множеството от бойните единици, в случай че вземете носителите на крилати ракети, в действителност всички се реалокираха, като се изключи един ", добави той.

Плетенук дефинира " Циклон " като " несретник ", който " към момента не е изстрелял нито една ракета ".

Русия стартира да пренасочва Черноморския флот към Новоросийск предходната година след поредност от опустошителни украински удари, в това число ракетно нахлуване против щаба му в Севастопол на 22 септември.

Центърът за стратегически връзки на Въоръжените сили на Украйна (СтратКом) неотдавна заяви, че от началото на февруари 2024 година 33% от бойните кораби на Черноморския флот са били изведени от строя, в това число 24 кораба и една подводница.

Русия предприе редица стъпки за справяне с продължаващата опасност, в това число подмяна на командира на съветските военноморски сили по-рано този месец.

На 29 март съветските сили инцидентно смъкнаха собствен личен изтребител Су-27 над Крим. Военноморските сили на Украйна обясниха грешката с " нарасналата бойна подготвеност " на фона на възходящите съветски загуби.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР