Руските военни поеха контрола над територията на атомната електроцентрала в

...
Руските военни поеха контрола над територията на атомната електроцентрала в
Коментари Харесай

Русия превзе АЕЦ Чернобил, 18 десантни самолета летят към Киев

Руските военни поеха контрола над територията на атомната електроцентрала в Чернобил, удостовери Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна.

" След яростна борба контролът ни над Чернобилската площадка беше изгубен. Не е известно положението на оборудванията на някогашната Чернобилска атомна електроцентрала, саркофагът и складовете за нуклеарни боклуци ", добави Подоляк, представен от Униан.

През последните седмици украинските бойни елементи организираха точно в Припят и неразрешената за посещаване зона към АЕЦ " Чернобил ".

Украйна удостовери и загубата на летището " Антонов ". Според непотвърдена информация доста скоро там се чака да кацнат съветски транспортни самолети с бойци и техника.

Сайтът Bellingcat оповестява, че 18 превози самолета Ил-76 към този момент са изхвърчали от съветския град Псков и може да са кацнали или да се приземят всеки миг в превзетото от съветските сили летище до Киев.

Според видеа, публикувани в Twitter и Telegram в украинската столица се чуват гърмежи. Възможно е те да са точно от борбите край летището в покрайнините на града. Има данни и за настъпване на колони от бронирана техника към Херсон.

BREAKING VIDEO: Continuous explosions can be heard in Kyiv as night falls on the first day of the renewed Russian invasion of Ukraine.
— WORLD WAR 3 - RUSSIA vs Ukraine #2022 (@WW32022)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР