Руските военни отчаяно се опитват да превземат Северодонецк, каза той.И

...
Руските военни отчаяно се опитват да превземат Северодонецк, каза той.И
Коментари Харесай

Зеленски: Цялата инфраструктура на Северодонецк е разрушена. Лавров: ”Освобождаването” на Донбас е приоритет за нас

Руските военни обезверено се пробват да завладяват Северодонецк, сподели той.

" И не ги интересува какъв брой живота ще коства този опит. " Според него нападателите желаят да повдигнат знамето си на административната постройка на Северодонецк, която се намира на бул. " Дружба на народите ", сподели Зеленски, " без значение какъв брой горчиво звучи в този момент това име ". Украйна прави всичко допустимо, с цел да ограничи настъплението, сподели той.

" Освобождаването " на украинския район Донбас е категоричен приоритет за Москва, до момента в който други украински територии би трябвало да решат бъдещето си сами, съобщи през вчерашния ден съветският външен министър Сергей Лавров .

Лавров приказва в изявление за френската телевизия Те Еф 1 в миг, когато Русия продължава офанзивата си към на основни градове в Донбас, индустриалното сърце на Украйна, състоящо се от Донецка и Луганска област.

Той повтори изказванията на Москва, че нейната " специфична военна интервенция " в Украйна има за цел да демилитаризира съседката си след вълните на разширение на НАТО на изток и да я прочисти от това, което счита за въодушевен от " нацизма " шовинизъм.

Киев и западните страни считат тези изказвания за безпочвен предлог за присвояване на украинска земя.

" Освобождаването на Донецка и Луганска област, приети от Руската федерация за самостоятелни страни, е категоричен приоритет ", съобщи Лавров.

За останалите територии в Украйна той съобщи: " Не имам вяра, че те ще се радват да се върнат под властта на един неонацистки режим, който е потвърдил, че е русофобски по своята същина. Тези хора би трябвало да решат сами за себе си ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР