Руските власти укриват данни за операции, при които в няколко

...
Руските власти укриват данни за операции, при които в няколко
Коментари Харесай

Украинското „вундервафе“? Украйна поразява стратегически цели под носа на Путин, Кремъл крие ставащото

Руските управляващи укриват данни за интервенции, при които в няколко следващи дни бяха атакувани съветски петролни и газови обекти.
Русия е под поредна офанзива с дронове. В Ленинградска област през нощта против неделя безпилотни апарати нападнаха порт Усть Луга, където се намира цех на „ Новатек “, който преработва газови артикули, рафинира нефт, създава керосин и мазут.

В съветското уеб пространство заговориха за Украинското " вундервафе “.

„ Новатек “ заяви, че вследствие на „ външно влияние “ се е наложило работата на терминала да спре. Около 150 сътрудници са евакуирани. Губернаторът Александър Дрозденко споделя, че е избухнал пожар, преди който е имало „ два гърмежа “, само че не прецизира детайлности за детонациите. Руското министерство на защитата не разяснява случая.

Украински медии оповестяват, че ударът по газовия терминал в Ленинградска област е спецоперация на Службата за сигурност на Украйна СБУ.Дронът, поразил оборудването, прелетя над Валдай, където се намира една от резиденциите на Путин.

Едновременно с това в Ленинградска област бяха атакувани от дронове градовете Тула, Смоленск и Орел. В Тула има попадение на територията на военното дружество „ Щегловский вал “ — там се създават зенитно-ракетни комплекси „ Панцир С “.

На 18 януари, съветското министерство на защитата за първи път заяви за офанзива на дрон в Ленинградска област. По данни на ASTRA, вследствие на тази офанзива безпилотен уред е паднал и се е взривил на територията на Петербургския петролен терминал. На идващия ден дрон нападна петролна база в град Клинци (Брянска област), като провокира огромен пожар с повърхност 1000 кв. м. Заради потушаването му, което продължи няколко дни, Московската железница задейства пожарен трен, в чийто състав имаше 120 т вода и 5 т пенообразуващо вещество.

Изводите на специалисти и наблюдаващи:

• Украинците към този момент имат безпилотни апарати, които са по-ефективни от иранските „ шахеди “. Остава единствено да се гадае още какви сърпрайзи може да поднесат на Русия.

• Скоро цялата европейска част на Русия ще бъде в зоната на проваляне на украинските дронове.

Украинците нападат на такива разстояни, които по-рано бяха недостъпни, и с такива апарати, които са невидими за съветската Противовъздушна отбрана.

• Вместо да признае съществуването на ефикасни дронове у ВСУ – към момента от не напълно открит тип, губернаторът Дрозденко още веднъж заприказва за някакви „ гърмежи “.

• Русия не е разгласила нито една фотография на свален над Ленинградска област дрон, въпреки че по-рано управляващите използваха като коз такива фотоси.

• Докато съветските „ Шахеди “ стигат неразбираемо къде, украинските апарати нанесоха точни провали на петролната база в Клинци и газовия терминал в Усть Луга.

• Руските управляващи не показват модела на дрона, кадърен да прелети от Украйна до Санкт Петербург. Защото очевидно става дума за нов украински уред, с който съветската Противовъздушна отбрана към този момент да не може да се оправи.

• Удивителна е точността на украинските безпилотни апарати: две офанзиви – две попадения, против петролен и против газов терминал. В Клинци петролната база е унищожена с един заход. Това несъмнено не е украинска разработка, ВСУ са получили нещо свръхмодерно.

• На въоръжение в Украйна се появиха дронове, способни да поразяват цели на 1000 километра.
Остана неразбираемо с какво оръжие бяха свалени в един и същи ден самолетите А-50 и Ил-22 У – никой не подозираше, че украинците разполагат с подобен клас оръжие.

• Усть Луга е второто пристанище в Русия по размер на обработените товари след Новоросийск. Новоросийск към този момент е под прицела на ВСУ.А в този момент се оказва, че техните дронове се разпореждат и в аварийна база на Русия.

• Докато Шойгу се занимава с подражаване на интензивност и върви на концерти в Пхенян, украинците са запретнали ръкави. Дроновете им превъзхождат съветските, просто в Русия е рисково да се приказва за това.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР