Руските власти се доближават до обявяването на обща мобилизация. Държавната

...
Руските власти се доближават до обявяването на обща мобилизация. Държавната
Коментари Харесай

Русия се готви за обща мобилизация

Руските управляващи се приближават до оповестяването на обща готовност. Държавната дума на Руската федерация вкара понятията „ готовност “, „ военно състояние “ и „ военно време “ в съветския Наказателен кодекс и наложи наказване до 10 години затвор за непринудено предаване, написа през днешния ден Kyiv Post.

На пленарно съвещание на 20 септември Държавната дума на Русия одобри на второ и трето четене ремонти в Наказателния кодекс на Руската федерация, които ще усилят отговорността за някои закононарушения срещу военната работа. Въвеждат се някои нови понятия: „ непринудено предаване “, „ обир “, „ готовност “, „ военно състояние “ и „ военно време “. Решението е взето единомислещо.

По-конкретно, в текста за утежняващите условия депутатите замениха „ в условия на въоръжен спор или военни дейности “ с „ по време на готовност или военно състояние, по време на война или условия на въоръжен спор или военни дейности “.

В Наказателния кодекс бяха добавени членове за обир и непринудено предаване. За предаване човек е изправен пред три до 10 години затвор, в случай че няма признаци на държавна измяна. За обир – до 15 години затвор.

По-тежко е и наказването за своеволно овакантяване на отделение по време на готовност и военно състояние. За повече от месец AWOL те ще получат от пет до 10 години затвор (преди това беше до пет години). Неизпълнение на заповед по време на военно състояние или отвод от присъединяване във военни дейности се санкционира с две до три години отнемане от независимост.

Призованите за военно образование съветски резервисти ще носят наказателна отговорност наедно с военнослужещите по контракт и наборната работа за отсъствие или дезертиране.

Освен това депутатите вкараха няколко нови члена за несъблюдение на държавната отбранителна поръчка и нарушение на изискванията на държавния контракт.

Днес, 21 септември, законопроектът ще бъде импортиран за утвърждение от Съвета на федерацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР