Руските власти съобщиха, че вчера са свалили украински безпилотни самолети

...
Руските власти съобщиха, че вчера са свалили украински безпилотни самолети
Коментари Харесай

Русия е свалила украински безпилотни самолети в Крим

Руските управляващи оповестиха, че през вчерашния ден са свалили украински безпилотни самолети в Крим, а украински публични лица обявиха, че съветските сили не престават да поставят старания да завладяват един от дребното градове в Източна Украйна, който към момента не е под техен надзор, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, съветските управляващи обявиха, че локалната противовъздушна защита е свалила дрон над щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол. Това е втората офанзива с дрон против щаба в границите на три седмици и тя идва след детонациите на съветско летище и склад за муниции на полуострова този месец. Също през вчерашния ден Олег Крючков, асистент на губернатора на Крим, съобщи, че " офанзиви на дребни дронове " са задействали системите за противовъздушна защита в Западен Крим. " Системите за противовъздушна защита сполучливо поразиха всички цели над територията на Крим в събота сутринта. Няма жертви и материални вреди ", съобщи в Телеграм неговият шеф Сергей Аксьонов.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев съобщи в Телеграм, че системите за противовъздушна защита на града са били задействани още веднъж нощес.

Междувременно през последните седмици се активизираха сраженията в южните украински региони северно от Крим, където украинските сили се пробват да прогонят съветските войски от градовете, които те окупираха при започване на продължаващата към този момент шест месеца война.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна през вчерашния ден заяви, че в източната част на страната, към Бахмут - дребен град, чието завладяване би разрешило на Русия да заплаши двата най-големи останали украински градове в източната част на Донбас, се водят интензивни боеве. Бахмут е основна цел на източната атака на Москва от седмици, защото съветските военни се пробват да завършат траялата месеци акция за завземане на целия Донбас, където проруските сепаратисти са провъзгласили две републики, които Русия призна за суверенни страни при започване на войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР