Руските власти обявиха, че са жертви на “информационна война”, визирайки

...
Руските власти обявиха, че са жертви на “информационна война”, визирайки
Коментари Харесай

В Русия обявиха, че са жертва на “информационна война” заради случая с Лисенко

Руските управляващи оповестиха, че са жертви на “информационна война”, визирайки информацията на английския вестник “Сънди Таймс” за новината, че Русия е покрила допинг нарушение на международния медалист в скока на височина и планетарен първенец в зала от Бирмингам 2018 Данил Лисенко. Той е със спрени права от август предходната година, откакто не беше открит за допинг тест при извънсъстезателен надзор.

Според вестник “Сънди Таймс” Руската атлетическа федерация е подправила медицински документи на Лисенко, с цел да потвърди, че той е бил болен, когато не е бил открит на посочения адрес за извънсъстезателен допинг надзор. Британското издание твърди, че тези документи са били изданени от подправен лекар от клиника в Москва.

“Адресът, който е употребен, е действителен и там има разрушена сграда”, сподели говорителката на Руската атлетическа федерация Наталия Юкарева пред Агенция Франс Прес. Тя назова протичащото се “информационна война”, като уточни, че в тази ситуация не става въпрос единствено за атлетика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР