Руските въоръжени сили ще се стремят да поемат контрола над

...
Руските въоръжени сили ще се стремят да поемат контрола над
Коментари Харесай

Военните експерти смятат, че следващите цели на Русия са Одеса и Николаев

Руските въоръжени сили ще се стремят да поемат контрола над Одеса и Николаев. По мнението на специалистите, това е належащо, с цел да се изключи появяването на американски военни бази там. Именно тогава повратният миг в хода на военните дейности може да се смята за финален.

Както заяви пред URA. RU военният специалист Василий Дандикин, американците се нуждаеха от Украйна за прекачване на въоръжения и основаване на военни бази по Черноморското крайбрежие в бъдеще. Днес Николаев и Одеса са цел номер едно за въоръжените сили на РФ, тъй като без тях всяка активност на Съединени американски щати в Украйна губи смисъл.

Политологът Владимир Евсеев добави, че освобождението на Николаевска и Одеска област може да лиши Америка от стратегически цели в Украйна. Първоначално беше нужна точно частта на Черноморското крайбрежие – преди Крим, в този момент Николаевска и Одеска области. Ако няма късмет за основаване на военни бази в тези територии, американците няма да имат никакъв тласък и интерес да водят война за Украйна.

Най-главното южно направление – Донбас и Юга – е такова, тъй като там е съсредоточена основата на украинската стопанска система, колкото и да се твърди противоположното.

Тези райони всъщност са развъртян индустриален и селскостопански комплекс, като най-важното в тях са директните търговски пътища, които минават през Одеса и Николаев. Метал, зърно и директна търговия са в основата на стопанската система, а оттова и на държавността на Украйна.

По мнението на Евсеев, освобождението на Донбас остава предпочитана цел. След Азовстал Русия се нуждае от обезвреждане на групировките в Лисичанск и Северодонецк на Въоръжените сили на Украйна и цялостното освобождение на ЛНР.

Трябва да се означи, че съгласно западните анализатори Северодонецк може да се трансформира в " нов Мариупол ". Днес това е един от дребното огромни градове в източната част на Луганска област, които към момента се управляват от Украйна.

Военният анализатор на Sky News професор Майкъл Кларк изясни, че най-важното нещо в града е реката, която тече непосредствено на запад от града. Руските войски към този момент фактически я прекосиха в някои региони и изтласкаха част от украинските сили на юг.

Тъй като мостът през реката към този момент е опустошен, въоръжените сили на Украйна имат две благоприятни условия - или да се " окопаят " в Северодонецк, рискувайки да " станат втори Мариупол ", или да изоставен града, до момента в който такава опция към момента съществува.

Що се отнася до Одеса и Николаев, в районите флотът на РФ непрестанно стреля с ракетите „ Калибър “, а въздушно-космическите сили нанасят удари както в Западна Украйна, по този начин и в Житомир. Но вземането на решения е прерогатив на Върховния главнокомандващ, а едвам по-късно концепцията се развива от Генералния щаб на Руската федерация, заключи Дандикин.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР