Руските въоръжени сили са взели под пълен контрол цялата територия

...
Руските въоръжени сили са взели под пълен контрол цялата територия
Коментари Харесай

Конашенков: Руските въоръжени сили са взели под пълен контрол Херсонска област

Руските въоръжени сили са взели под цялостен надзор цялата територия на Херсонска област в Украйна. Това съобщи през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата, генерал-майор Игор Конашенков , предадоха международните организации.

По думите му войските на Донецката национална република (наричана по този начин от Русия и самообявила се за самостоятелна и приета като самостоятелна от Русия - бел. ред.) не престават настъпателните дейности. 

За последните 24 часа съветските сили са смъкна и 6 дрона " Байрактар Ти Би-2 ", съобщи Ройтерс, като се базира на съветското министерство на защитата. Ройтерс не може да удостовери информацията от самостоятелен източник.

Конашенков заяви през днешния ден, че от 24 февруари насам въоръжените сили на Русия са унищожили 156 безпилотни самолета и 1306 единици бронетехника, както и 127 реактивни системи за залпов огън в Украйна, съобщи ТАСС. Унищожени са били и 471 оръдия на артилерията и 1054 единици специфична военна автомобилна техника.

Междувременно управляващите на украинския град Мариупол оповестиха, че от началото на съветската инвазия там са убити 2357 цивилни, съобщи ДПА. Украинските управляващи оповестиха и за въздушни офанзиви по града, ситуиран на брега на Азовско море. Русия твърди, че нанася удари там единствено по военни цели там.

Съветникът на кмета на града Петро Андриушченко съобщи, че обстановката в Мариупол е нечовечна. " Няма вода, няма храна, няма ток и парно ", сподели той и добави, че се притеснява, че ще има още доста мъртви там и предвижда, че жертвите може да са 20 000.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че 100 тона храна, вода и лекарства за Мариупол не са съумели да бъдат доставени в града, поради възпрепятстване на доставките към този момент трети ден. 

А пък управляващите на самопровъзгласилата се ДНР оповестиха, че съвсем 300 миньори не са съумели да излязат на повърхността поради обстрел на украинските сили в региона на мината " Скочински ", съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР