Руските въоръжени сили поразиха американски зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) Patriot в

...
Руските въоръжени сили поразиха американски зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) Patriot в
Коментари Харесай

Първият Пейтриът. Руските ВКС са снабдени с хиперзвуково оръжие и са на лов за ПВО

Руските въоръжени сили поразиха американски зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) Patriot в Киев с удар на хиперзвукова ракета " Кинжал ". Това заяви на 16 май формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Свалената американска система за противовъздушна защита е една от двата " Пейтриът ", предадени на украинската войска през март тази година.

Противовъздушният комплекс, доставен ва въоръжените сили на Украйна, в това число за покриване на значими обекти в столицата, беше позициониран като една от най-модерните системи за противоракетна защита със междинен обхват. Но, както REGNUM към този момент означи, по това време не е имало случаи на потребление на тези системи за противоракетна защита против съветски хиперзвукови ракети " Кинжал ".

На 9 май Пентагонът съобщи, че украинските военни сякаш са свалили „ Кинжал “ благодарение на противоракетните системи " Пейтриът ". Това съобщи тогава прессекретарят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Патрик Райдър, а кметът на Киев Виталий Кличко даже театралничи с фрагменти от някакви муниции, които показа като " Кинжал ".

По-късно почитан източник в съветското министерство на защитата сподели на ТАСС, че Киев се пробва да развие пожелателно мислене, защото " Кинжал " е механически невероятно да бъде прихванат благодарение на " Пейтриът ".

„ Скоростта на полета на „ Кинжал “ надвишава пределните режими на системите за противовъздушна защита, доставени в Киев “, изясни пред РИА Новости източник от съветското министерство на защитата.

„ Носител “ на комплекса „ Кинжал “, припомняме, са особено оборудваните за това прехващачи МиГ-31К. Хиперзвуковата аеродинамична ракета има ниска радарна видимост и висока маневреност.

Унищожаването на системата за противовъздушна защита „ Пейтриът “ е част от масиран удар, който съветските Въздушно-космически сили (ВКС) нанесоха в нощта на 15 против 16 май по позициите на украинската Противовъздушна отбрана, прикриващи Киев.

През нощта в мрежата бяха оповестени фрагменти, които изобразяват работата на украинската Противовъздушна отбрана в небето над Киев. Наблюдателите означиха невижданата интензивност на противовъздушните системи, които направиха десетки залпове по разнообразни цели.

Украинската страна твърди, че нито една от съветските ракети не е изпълнила задачата и също така системите за противовъздушна защита сякаш са унищожили всички въздушни цели. Но многочислени видео материали демонстрират, че минимум две ракети са преодолели отбраната на противовъздушната защита и са блъснали някои обекти.

Едно от видеата демонстрира работата на зенитно-ракетния комплекс " Пейтриът ". Веднага откакто комплексът пуска последната ракета, в същата зона се случва детонация. Впоследствие локални поданици оповестиха, че на мястото на детонацията се издига огромен дирек пушек.

Фактът, че комплексите Patriot са взели участие в отразяването на нощна офанзива, се потвърждава и от фотоси на фрагменти от зенитни ракети, оповестени в мрежата от локални поданици.

Откритите фрагменти могат да бъдат разпознати като зенитни муниции, предопределени за прехващане на балистични ракети, сподели военният специалист, офицер от запаса Александър Михайловски, който проучва фотоси и видео доказателства по искане на организация REGNUM.

„ Въз основа на опашката, газодинамичните кормила и други фрагменти можем да заключим, че ракетите-прехващачи PAC-3 CRI или MSE са трансферирани в Киев, чиято задача е да смъкват тактически балистични и крилати ракети “, сподели източникът.

- " По-рано доставката на ракети от този модел не беше съобщавана, само че може да се каже, че Киев и неговите съдружници одобряват доста съществено ударите на нашите ВДВ ", съобщи той.

" Отделно, заслужава да се означи, че те не биха употребявали такива ракети за заличаване, да вземем за пример, на дронове ", сподели още специалистът.

" За задачата разполагат с комплекси NASAMS, IRIS-T, а в този момент и италиански SAMP-T. Тоест ударът против Киев в действителност беше нанесен с нещо мощно и отразяването му от Въоръжените сили на Украйна се смяташе за техен приоритет ", съобщи Михайловски.

Що се отнася до Пейтриътите, както отбелязва Михайловски, тези системи за противовъздушна защита и преди са показали недостатъци. Примерът с неуспехите на американските противовъздушни системи в лъцете армията на Саудитска Арабия да отхвърлен ракетните офанзиви на йеменските бунтовници хуси към този момент се трансформира в учебникарски.

По време на офанзивата против оборудванията на петролната компания Saudi Aramco, комплексите Patriot " пропуснаха " десетки дронове и крилати ракети. Освен това, съгласно специалистите, хусите са употребявали единствено „ керосинки “ – експортни версии на руските течни ракети Р-17, известни още като „ Скъд “.

Системите Patriot, употребявани от американската войска за отбиване на ракетна офанзива, която Иран нанесе против американски военни бази в Ирак през януари 2020 година, се сблъскаха с сходни проблеми.

Американските противовъздушни системи не можаха да се оправят с ракети, които във връзка с своите характерности са съществено по-ниски от комплексите Кинжал.

Сегашното заличаване на Patriot, което удостовери, че опциите на американските системи за противовъздушна защита са „ ненапълно пресилени “, е част от неотдавна почналия „ същински лов за украински противовъздушни системи “, отбелязва Михайловски.

„ И по този начин, на 27 април скитащите муниции „ Ланцет “ поразиха пусковите установки на зенитно-ракетната система С-300 “, спомня си специалистът.

" Мрежата даже назова този ден " черен четвъртък " на украинската противовъздушна защита. "

В същия ден се появиха фрагменти от потреблението на " Ланцет " против немския противовъздушен комплекс " Гепард ". Още при започване на май английската система за противовъздушна защита Stormer го получи.

Съответните видеоклипове са оповестени онлайн. Както можете да видите, има редовно заличаване на украинската Противовъздушна отбрана на всички равнища.

По-рано западни медии писаха за проблемите на украинската противовъздушна защита, базирайки се на документи на Пентагона, изтекли в мрежата.

Wall Street Journal при започване на април обърна внимание на обстоятелството, че запасите от ракети за противовъздушни системи руско произвеждане, които към момента са на въоръжение във въоръжените сили на Украйна, изтичат до началото на май. В тази връзка доставките на западни системи за противовъздушна защита стават извънредно значими за украинската войска.

В същото време въоръжените сили на Украйна се стремят да „ възстановят “ своята система за противовъздушна защита. В тази връзка изключително значимо е извеждането от строя на обособени системи за Противовъздушна отбрана преди удрянето на системата. Според специалисти „ отварянето “ на противовъздушната защита е допустимо благодарение на тактиката на „ подправените цели “.

Може да се допусна, че ударите се нанасят по този начин, че противовъздушните системи да се демаскират. Могат да се употребяват специфични ракети – симулатори на цели, да се употребяват дронове. Всъщност могат да се употребяват и същински крилати ракети, които поразяват действителни цели.

„ Разчетът на противовъздушния комплекс вижда накъде се движи ракетата и взема решение за изстрелване, като по този метод демаскира нейната позиция. Тогава в деяние влиза " Кинжалът ".

Така или другояче на практика няма късмет да бъде свален, защото при доближаване към задачата „ Кинжал “ развива такава скорост и навлиза в такава траектория, че е съвсем невероятно да бъде свален благодарение на системите за Противовъздушна отбрана и ПРО “, Михайловски изясни.

Освен това към този миг пусковата установка към този момент е изстреляла всички ракети и затова е беззащитна, уточни специалистът.

— " Освен това тя няма къде да отиде. Киев е огромен град, комплексите могат да бъдат ситуирани единствено в паркове. И няма доста място за маневриране. Следователно Пейтриът в последна сметка е станал плячка за „ Кинжал “, - заключи Михайловски.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР