Руските удари по гражданска инфраструктура в Украйна представляват военно престъпление.

...
Руските удари по гражданска инфраструктура в Украйна представляват военно престъпление.
Коментари Харесай

Руските удари по енергийната инфраструктура на Украйна са военно престъпление, според ЕК

Руските удари по гражданска инфраструктура в Украйна съставляват военно закононарушение. Това съобщи представител на Европейската комисия (ЕК) на брифинг, в отговор на въпроси за обстрела на сериозна енергийна инфраструктура в Украйна, представен от Българска телеграфна агенция.

В последните седмици, като нанесе удари и и вреди и на язовира към Днепровската Водноелектрическа централа. Макар че нямаше заплаха от разкъсване на язовирната стена, офанзивата докара до нарушавания в електроснабдяването.

Почти всеки ден съветските сили правят набези върху украински топло и водноцентрали, както и на далекопроводи, което наложи в доста градове да бъде въведен режим на тока.

" Тези удари единствено ни предизвикват да оказваме помощ повече на Украйна ", сподели представителят на Европейска комисия във вторник. Той посочи, след началото на войната електропреносните мрежи на Европейски Съюз и на Украйна са били свързани.

Така по думите му опциите за транспорт на сила в двете направления в последните две години са били увеличени и Украйна може да внася от Европейски Съюз ток, в случай че се наложи.

По данни на най-голямата частна енергийна компания в Украйна –, офанзивите са нанесли вреди на пет от шестте ѝ централи, които са изгубили 80% от потенциала си.

Енергийната система на Украйна наследява тази на някогашния Съветски съюз. Основното произвеждане на електрическа енергия в страната идва от три атомни централи, само че благодарение на въглищните и водните централи се реализира баланс в часовете с пиково ползване. А точно ТЕЦ-овете са считани за лесни цели на съветските офанзиви.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР