Руските следователи заявиха, че са започнали ново разследване за екстремизъм

...
Руските следователи заявиха, че са започнали ново разследване за екстремизъм
Коментари Харесай

Ново разследване за екстремизъм срещу Навални

Руските следователи обявиха, че са почнали ново следствие за " екстремизъм " против затворения критик на Кремъл Алексей Навални и неговите най-големи съдружници.

Следственият комитет, който проверява огромни закононарушения в Русия, съобщи, че не по-късно от 2014 година Навални „ е основал екстремистка мрежа и я е насочил “ към цел „ смяна на основите на конституционната система в Руската федерация “.

Разследващите обявиха, че Навални и неговите съдружници Леонид Волков и Иван Жданов са обвинени, че са управлявали „ екстремистка мрежа “, а Любов Собол и редица други негови съдружници са упрекнати в съучастничество.

Навални, най-яркият вътрешен критик на президента Владимир Путин, беше арестуван през януари и по-късно неговата национална мрежа от политически офиси и Фондация за битка с корупцията (ФБК) бяха оповестени за " екстремистки " и неразрешени.

През последните месеци Навални и неговите съдружници станаха обект на голям брой следствия, които те и техните поддръжници разказват като възмездие на Кремъл за оспорването на ръководството на Путин, траяло две десетилетия.

В изказването си следователите упрекнаха Навални и неговите съдружници, че са основали редица сметки в обществените медии и уеб страницата на ФБК „ за поощряване на незаконна активност “.

„ Незаконните действия на екстремистката мрежа са били ориентирани към дискредитиране на държавните органи и тяхната политика “, обявиха от Следствения комитет.

Ако бъдат приети за отговорни, Навални, Волков и Жданов могат да бъдат застрашени от 6 до 10 години затвор, а Собол и останалите деятели рискуват от 2 до 6 години зад решетките.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР