Руските сили засилват използването на тежка артилерия и въздушните удари

...
Руските сили засилват използването на тежка артилерия и въздушните удари
Коментари Харесай

Украински генерал: Русия засилва артилерийския обстрел и въздушните удари в Бахмут

Руските сили ускоряват потреблението на тежка артилерия и въздушните удари в разрушения източен украински град Бахмут, сподели във вторник командирът на сухопътните сили на Украйна, представен от " Ройтерс ".

Боевете в и към Бахмут от месеци са епицентърът на войната в Украйна.

" В момента врагът усилва интензивността на тежката артилерия и броя на въздушните удари, трансформирайки града в руини ", сподели военачалник Александър Сирски в изказване.

Той уточни, че Русия, която стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари предходната година, остава решена да превземе Бахмут " непременно ", само че понася обилни загуби в борбата за града.

" Ройтерс " не може да удостовери обстановката на бойното поле. Русия твърди, че украинските сили също са претърпели тежки загуби в Бахмут.

Градът, чието население преди войната беше към 70 хиляди души, е главната цел на Русия в зимната ѝ атака, която донесе нищожни победи.

 Осем месеца в окопите: Защо Украйна и Русия са се вкопчили в Бахмут Осем месеца в окопите: Защо Украйна и Русия са се вкопчили в Бахмут

Превземането на Бахмут може да открие пътя на Русия за нахлуване към два по-големи града в Донецка област в Източна Украйна: Краматорск и Славянск.

Ръководителят на наемническата група " Вагнер ", която управлява съветските опити за завладяване на Бахмут, сподели този месец, че.

Украйна отхвърли това, заявявайки, че към момента управлява доста повече от 20% от града. Очаква се украинската войска да предприеме през идващите седмици или месеци.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР