Руските сили загубиха позиции в Северодонецк, ключов град в Източна

...
Руските сили загубиха позиции в Северодонецк, ключов град в Източна
Коментари Харесай

Украинските сили заемат нови позиции в Северодонецк

Руските сили изгубиха позиции в Северодонецк, основен град в Източна Украйна, който беше сцена на яростни сражения, до момента в който Москва се стреми да получи надзор над Донбас, сподели регионален шеф в неделя.

„ Руснаците направляваха към 70 % от града, само че бяха принудени да се върнат през последните два дни “, написа регионалният шеф на Луганск Сергей Хайдай в Telegram. " Градът е разграничен на две. Те се опасяват да се движат свободно из града ". По думите му съветските сили владеят източната част на града.

Украинските контраатаки през последните 24 часа в Северодонецк евентуално са " притъпили " съветската инерция, съобщи Министерството на защитата на Обединеното кралство в неделния доклад на разузнаването. „ Украинските сили контраатакуват оспорвания град Северодонецк в Източна Украйна, което евентуално притъпява оперативната инерция на съветските сили, насъбрана преди този момент посредством концентриране на бойни елементи и огнева мощност “, съобщи министерството.

Ведомството добави, че съветските войски включват личен състав, мобилизиран от запаса на ръководените от Русия сепаратистки сили на самообявената Луганска национална република. „ Тези войски са зле оборудвани и подготвени и им липсва тежко съоръжение спрямо постоянните съветски елементи “, се споделя в известието. „ Използването на прокси пехотни сили за интервенции по почистване на градовете е съветска тактичност, следена преди в Сирия, където Русия употребява Пети корпус на сирийската войска за пречистване на градски региони “, установи министерството. „ Този метод евентуално демонстрира предпочитание за ограничение на жертвите”. /БГНЕС, Агенция Франс Прес, Си ен ен
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР