Руските сили забавят общия темп на своите настъпателни операции в

...
Руските сили забавят общия темп на своите настъпателни операции в
Коментари Харесай

Анализатори: Русия забавя офанзивата в Украйна, разполага бронетранспортьори до Запорожката АЕЦ

Руските сили забавят общия ритъм на своите настъпателни интервенции в Украйна. Това се показва в дневния преглед за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Руският министър на защитата Сергей Шойгу обаче удостовери, че задачите на Русия във войната не са се трансформирали.

Изявлението на Шойгу обаче може да се схване и като опит на съветското МО да изясни и извини незначителния прогрес, който съветските сили реализираха в Украйна през последните шест седмици. Откакто на 16 юли съветските сили възобновиха офанзивните интервенции след краткотрайна пауза, те завоюваха към 450,84 km2 нова територия - повърхност с приблизителните размери на Андора. За сметка на това, съветските сили са изгубили почти 45 000 км2 територия от 21 март (приблизителната дата на най-дълбокото нахлуване на съветските сили в Украйна) - повърхност, по-голяма от Дания.

Британското разузнаване в днешния си бюлетин за войната в Украйна слага акцент върху обстановката на  Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), която макар че се ръководи от украинския си екип, е окупирана от съветските елементи. Тя е завладяна от сухопътни сили при започване на март, малко след старта на нашествието.

На 21 август 2022 година фотосите демонстрират, че Русия поддържа засилено военно наличие на площадката, като бронетранспортьори са ситуирани на 60 метра от пети реактор. Руските войски евентуално са се пробвали да скрият машините, като са ги паркирали под въздушни тръби и портали, рапортува разузнаването.

Русия евентуално е подготвена да употребява всяка украинска военна активност наоколо до централата за пропагандни цели. Докато Русия поддържа военната окупация на АЕЦ-а, главните опасности за работата на реактора евентуално ще продължат да бъдат разстройства в системите за изстудяване на реакторите, повреди в аварийното електрозахранване или неточности на чиновниците, работещи напрегнат, оповестява бюлетинът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР