Руските сили вероятно ще изоставят позициите си на западния бряг

...
Руските сили вероятно ще изоставят позициите си на западния бряг
Коментари Харесай

Руски представител: Вероятно ще изоставим позициите си на западния бряг на Днепър

Руските сили евентуално ще изоставят позициите си на западния бряг на Днепър , споделя в изявление представител на съветската окупационна власт в Херсонската област, съобщи Ройтерс. 

" По всяка възможност нашите елементи, нашите бойци ще отидат на левия [източния] бряг ", споделя Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на цивилната окупационна власт в региона, пред прокремълската медиа " Соловьов лайв ". Засега няма публична реакция на Киев на това известие, само че в случай че то се удостовери, това ще бъде най-унизителното съветско отдръпване от началото на нашествието в Украйна, разяснява Ройтерс.

Русия от месеци се бори, с цел да удържи контрола върху територии западно от Днепър, където е пратила десетки хиляди бойци за подкрепление. Тази зона включва Херсон - единственият окупиран от Русия огромен град в Украйна - както и язовир на реката, който зарежда с вода анексирания от 2014 година Кримски полуостров.

В изявлението Стремоусов приканва жителите на Херсон неотложно да изоставен града, с цел да не излагат на риск живота си. Русия към този момент стартира евакуация на популацията от окупираните земи по западния бряг на Днепър. Властите в Киев споделят, че разпорежданията за евакуация са еквивалентни на насилствена депортация, което е военно закононарушение.

Руските сили се готвят да изоставят Херсон, сподели и почитан западен специалист по защита, представен от Ройтерс. Руснаците са решили, че " градът не си коства да се бият за него ", добавя източникът.

Той предизвести, че съветското военно управление може да анулира това решение, даже и в случай че всички сегашни признаци сочат, че ще има отдръпване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР