Руските сили в украинската Донецка област вероятно се стремят да

...
Руските сили в украинската Донецка област вероятно се стремят да
Коментари Харесай

ISW: Русия се опитва да се намесва в украински училища, но среща съпротива

Руските сили в украинската Донецка област евентуално се стремят да извлекат изгода от последните незначителни победи югоизточно от Бахмут, като продължа да се пробват да напредва в тази област.

Това декларира ISW, Институт за проучване на войната, в ежедневната си сводка за войната, която Русия води в Украйна.

Тe може би понижават опитите за завладяване на Сиверск, с цел да се съсредоточат върху Бахмут, само че е прекомерно рано да се каже.

Руските сили продължиха напъните си да настъпят на север към Бахмут от неотдавна завзетите позиции към Новолуганск и Вухлехирската електроцентрала, до момента в който преследваха настъпленията на югозапад по автомагистрала T1302 от неотдавна превзетите позиции в Берестове.

За разлика от това, съветските сили се борят да реализират победи към Сиверск и не са създали никакъв доказан прогрес към града след завладяването на административната граница на Луганска област при започване на юли. Следователно съветското командване евентуално ще се стреми да поддържа инерция към Бахмут, евентуално за сметка на продължаващия напън върху Сиверск. Все още е малко евентуално съветските сили да завладяват самия Бахмут, макар неотдавнашния еволюционен прогрес в неговата посока.

На 28 юли Путин смени генерал-полковник Генадий Жидко като заместник-министър на защитата и шеф на Главното военно-политическо ръководство. Путин подписа декрет за назначение на генерал-полковник Виктор Горемикин на длъжността на Жидко и не е оповестил обществено назначението на Жидко на нова служба.

ISW по-рано заяви, че Жидко ще стане общоприет пълководец на съветските сили в Украйна, което,изглежда, не е правилно.
 ISW: Русия има сили единствено за две настъпателни интервенции в Украйна
ISW: Русия има сили единствено за две настъпателни интервенции в Украйна

Кремъл няма капацитет

Руските сили са провели поредност от лимитирани сухопътни офанзиви северозападно от Славянск на 28 юли.

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са направили несполучлив опит за разузнаване в действие покрай Бражкивка , на към 25 км северозападно от Славянск в оспорвана територия.

Руските сили продължиха да обстрелват селища северозападно от Славянск по продължение на границата сред Харков и Донецка област и североизточно от Славянск към Пришиб и Тетяновка.

Руските сили не са направили доказани наземни офанзиви в региона на Сиверск и украинските позиции към град Сиверск на 28 юли.
 ISW: Русия се готви ускорено за анексия на окупираните територии
ISW: Русия се готви ускорено за анексия на окупираните територии

Агресорите укрепват позиции

Руските окупационни управляващи също въздействат на учебните заведения и образователните стратегии в окупираните територии, само че се сблъскват с известна украинска опозиция.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров твърди, че всички учебни ръководители на Запорожка област са отказали да сътрудничат на окупационните управляващи от 28 юли. Федоров сподели, че окупационните чиновници са решили да консолидират четири неуточнени университета в окупираните региони до един и че 2000 студенти ще се върнат на неуточнена дата, спрямо посещаемостта на университета в спокойно време от 14 000 студенти в региона.

Украинският консултант на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко заяви, че украински учители от Донецк и Мариупол са приключили предсертификационен курс за " познаване и преподаване на съветска агитация " на деца в окупираните територии.

Окупационните чиновници евентуално са довели съветски експерти, с цел да реформират украинските образователни стратегии и може би принуждават украинските учители, които се надяват да запазят работата си , да дават отговор на съветските стандарти и образователни стратегии.

Това съветско изпитание е един от съставените елементи на акцията на Кремъл за основаване на условия за по-дългосрочен съветски обществен надзор в окупираните елементи на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР