Руските сили в Северодонецк не могат да напреднат на юг

...
Руските сили в Северодонецк не могат да напреднат на юг
Коментари Харесай

Все по-малко достоверна информация идва от Северодонецк

Руските сили в Северодонецк не могат да напреднат на юг от града . Ожесточените боеве в градовете не престават, като и двете страни евентуално ще понесат тежки загуби. Русия се пробва да пречупи съпротивата на бранителите на града с артилерийски и въздушни удари, декларира в сводката си от тази заран английското разузнаване.

От април насам съветските военни самолети употребяват десетки противокорабни ракети X-22 , създадени през 60-те години на предишния век, с цел да нанасят удари по наземни цели. Те са предопределени за поразяване на самолетоносачи с нуклеарна бойна глава . Използването на тези ракети за поразяване на наземни цели с стандартна бойна глава не може да бъде тъкмо, което води до огромни опустошения и цивилни жертви.

Русия евентуално употребява такива ракети заради неналичието на по-модерни и точни ракети , до момента в който украинските сили за противовъздушна защита не престават да възпират съветските самолети с дребен обхват на деяние да нанасят удари в множеството елементи на страната.
 Боевете за Северодонецк не престават
Боевете за Северодонецк не престават

Украинската войска се приготвя за нахлуване против Славянск и Северск

И Институтът за проучване на войната (ISW) установи, че съветските войски към момента не съумяват за открият цялостен надзор над Северодонецк, само че настъплението им продължава.

Както и по , мъчно е да се сформира точна визия за протичащото се в кварталите на Северодонецк , защото оттова постъпва все по-малко информация, отбелязва ISW.

Руските сили се готвят да възобновят настъплението към Славянск и са постигнали някои лимитирани триумфи северно от града. Продължават и опитите да се прекъсне автомагистралата Бахмут-Лисичанск и се обстрелват селищата около нея.
 Британското военно разузнаване: Русия съвсем завладя Северодонецк
Британското военно разузнаване: Русия съвсем завладя Северодонецк

Руските сили обаче ще се нуждаят от тактическа пауза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР