Руските сили в Източна Украйна значително са засилили атаките си

...
Руските сили в Източна Украйна значително са засилили атаките си
Коментари Харесай

Сергий Гайдай: Русия значително засилва атаките в Източна Украйна

Руските сили в Източна Украйна доста са засилили офанзивите си и се пробват да пробият украинската защита покрай град Кременна, заяви през днешния ден Сергий Гайдай, регионален шеф на Луганска област, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според него украинските военни удържат позициите си в региона на Кременна

- град, който съветските сили управляват от месеци. Гайдай обаче добави, че украинските сили се нуждаят от повече оръжия и муниции, с цел да устоят.

" Мога да потвърдя, че има доста нарастване на офанзивите и обстрела .

И че в посока на Кременна те се пробват да надградят триумфа си, като изтласкват отбраняващите се сили ",  каза той пред украинската телевизия.

" Досега те (руските сили) не са имали забележителен триумф, нашите сили се отбраняват устойчиво и се държат крепко там ", акцентира Гайдай.

Населението на Кременна, намиращ се на към 100 км северозападно от град Луганск, беше към 18 000 души преди нахлуването на Русия на 24 февруари предходната година.

Ако съумеят да пробият украинските отбранителни линии край Кременна, съветските сили ще се приближат до доста по-големия град Краматорск.

" (Нуждаем се от) тежко съоръжение и артилерийски муниции – тогава ще можем освен да поддържаме защитата, само че и да създадем добра контраофанзивна интервенция ", сподели Гайдай.

Киев твърди, че съветските сили се пробват да поемат цялостен надзор над Луганска и Донецка област

в украинския индустриален регион Донбас и чака от там да стартират нова огромна атака. Някои западни военни анализатори настояват, че настъплението към този момент е почнало.

На заглавната фотография: Областният шеф на Луганска област Сергий Гайдай.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР