Руските сили унищожиха склад за боеприпаси на украинската военновъздушна база

...
Руските сили унищожиха склад за боеприпаси на украинската военновъздушна база
Коментари Харесай

Русия унищожи склад за боеприпаси в украинска военновъздушна база

Руските сили унищожиха склад за муниции на украинската военновъздушна база Миргород, заяви организация Интерфакс, като се базира на съветското министерство на защитата.

При нападението са унищожени и изтребител МиГ-29 и хеликоптер Ми-8 на украинските Военновъздушни сили, уточни представителят на военното ведомство Игор Конашенков. Базата Миргород се намира в Полтавска област, Източна Украйна.

Конашенков добави, че е погубен огромен склад за муниции и в региона на град Новомосковск в източната част на Днепропетровска област.

Днес украинските управляващи приканиха жителите в източната част на Луганска област да бягат от съветските обстрели, откакто бе обявено, че над 50 цивилни, които са пробвали да се изтеглят с трен от прилежаща област, са починали при ракетен удар. Русия отхвърли да е нападала мирни жители.

Областният шеф на Полтава Дмитро Лунин съобщи в обществените мрежи, че при съветския удар по Миргород са ранени двама души и са породени " обилни вреди ".

На 2 април Лунин заяви, че при съветски удар в региона на същата база са нанесени вреди на самолетна писта и контейнер с гориво. В днешното си изявление Конашенков съобщи, че Русия е блъснала 85 военни цели в Украйна, в това число два командни пункта, три ракетни установки, четири самоходни гаубици, склад за муниции и два логистични склада.

От 24 февруари съветските сили са унищожили 650 летателни средства, в това число самолети и хеликоптери, и над 2000 танка и бронетранспортьора на украинските въоръжени сили, показва Конашенков.

Ройтерс,който цитира информацията на Интерфакс, отбелязва, че не може да удостовери достоверността на данните, които оповестява съветската страна.

По оценки на украинското министерство на защитата от началото на нашествието са убити 19 100 съветски военнослужещи, а Русия е изгубила 705 танка, 1895 бронетранспортьора, 151 самолета и 136 хеликоптера.

В четвъртък представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва е претърпяла " обилни загуби " в Украйна. При последното осъвременяване на данните за жертвите си, което беше направено на 25 март, съветското министерство на защитата уточни, че от началото на акцията са починали 1351 съветски бойци, а 3825 са били ранени.
ТЕМА преди 2 часа 821 преди 3 часа 1607 преди 6 часа 479
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР