Руските сили страдат от “значителен недостиг на артилерийски боеприпаси, който

...
Руските сили страдат от “значителен недостиг на артилерийски боеприпаси, който
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия изпитва недостиг на артилерийски боеприпаси

Руските сили страдат от “значителен ” дефицит на артилерийски муниции, който подкопава интервенциите им в Украйна, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

“Руснаците се борят с логистиката през цялото време на войната в Украйна ”, съобщи Остин пред публицисти на борда на американски боен аероплан, “Те изпитват забележителен дефицит на артилерийски муниции. ”

Киев се е насочил към складовите пунктове на Москва, което е предиздвикало “руснаците да се изправят пред понижено количеството муниции, с които разполагат ”.

Руските сили разчитат в огромна степен на артилерията, като изстрелват огромен брой снаряди, преди да маневрират на земята, сподели Остин:

“За този тип интервенция са нужни доста муниции. Не съм сигурен, че те разполагат с подобен тип муниции, с цел да могат да поддържат това и отсега нататък ”.

Остин сподели също, че доставките на Русия на точно управляеми муниции са “значително понижени ” в хода на деветмесечния спор и че Москва няма да може бързо да ги размени заради комерсиалните ограничавания за артикули като микрочиповете.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР