Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско

...
Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско
Коментари Харесай

Кадиров: Първо ще освободим Луганск и Донецк, а след това ще превземем Киев

Руските сили ще водят нахлуване освен против обсаденото украинско пристанище Мариупол, а и към Киев и други украински градове, съобщи чеченският водач Рамзан Кадиров в „ Телеграм “, съобщи Ройтерс.

" Луганск и Донецк - първо ще ги освободим напълно... и по-късно ще превземем Киев и всички други градове ", акцентира чеченският водач.

Кадиров, който постоянно се е самоопределял като " боец " на съветския президент Владимир Путин, съобщи, че няма никакво подозрение за Киев.

" Уверявам ви: няма да бъде направена нито стъпка обратно ", съобщи той.

Съединени американски щати и Европейски Съюз са упреквали нееднократно Кадиров в нарушавания на човешките права. Чеченският водач отхвърля обвиняванията.

През последните 24 часа съветските сили са постигнали териториални триумфи в Мариупол, а в неделя са завладяли обсадения пристанищен град от центъра му до брега, заяви основаният във Вашингтон мозъчен концерн Институт за проучване на войната в последната си оценка на спора.

Този ход е изолирал останалите украински бранители на две съществени места: основното пристанище на Мариупол в югозападната част на страната и стоманодобивния цех " Азовстал " в източната част, се споделя в отчета.

Други основни моменти от оценката са:

Руските сили още веднъж реализираха дребен или никакъв прогрес във фронталните офанзиви в Донецка и Луганска област, само че не престават да събират спомагателни подкрепления.

Спътникови фотоси на Maxar Technologies са снимали стотици съветски транспортни средства в Харковска област, които се пренасочват в поддръжка на съветските интервенции край Изюм.

Украинските контраатаки могат да застрашат град Херсон през идващите дни или седмици.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР