Руските сили ще поемат контрола над Одеса, Днепропетровск и Харков,

...
Руските сили ще поемат контрола над Одеса, Днепропетровск и Харков,
Коментари Харесай

Скот Ритър: Русия ще вземе Одеса, Днепропетровск и Харков. Истина ли е това?

Руските сили ще поемат контрола над Одеса, Днепропетровск и Харков, сподели Скот Ритър, някогашен офицер от разузнаването на въоръжените сили на Съединени американски щати, в изявление за YouTube канала The Geopolitics In Conflict Show.

„ Владимир Путин ни подсказа. След като обезпечат съветска територия, сподели той, руснаците ще отхвърлен украинските въоръжени сили на разстояние, равно на оптималния обхват на обезпечените от НАТО оръжейни системи като HIMARS, които имат обхват от към 150 км. Това значи, че Русия ще освободи Одеса, Харков и Днепропетровск “, сподели той.

Според Ритър, откакто съветските военни поемат контрола над тези градове, те няма да разрешат на въоръжените сили да ги окупират още веднъж.

Ритър също по този начин счита, че западните водачи ще принудят украинския президент Владимир Зеленски да договаря с Москва, с цел да резервира това, което тогава ще бъде под ръководството на режима в Киев.

Струва си да напомним, че Ритър е човек, който непрекъснато прави изказвания за Украйна. Кой е той? За кого работи?

За кого работи Ритър, надали ще разберем “, споделя Владимир Лепехин, шеф на Института на ЕАИС (Евразийски стопански съюз).

- Но една причинност е известна - когато някогашни чиновници на американските разследващи служби, изключително БИВШИ разузнавачи, откакто се пенсионират, стартират да приказват рационални неща - е това, което мислят. Може би в тази ситуация имаме тъкмо това събитие.

" СП ": Е, Одеса и Харков са разбираеми, само че за какво Днепропетровск? Той приоритет ли е?

- Днепропетровск се допуска, защото ще бъде невероятно да се направи демаркационна линия по Днепър, без да се вземе Днепропетровск (старият град и неговият център са на десния бряг). Но това е по-скоро предпочитание на Ритър, в сравнение с рационална прогноза.

" СП ": Според Ритер руснаците ще отхвърлен въоръжените сили на разстояние, равно на оптималния обхват на оръжейните системи, предоставени от НАТО, като HIMARS, които имат обхват от към 150 км. Какъв е смисълът? Американците ще им доставят нещо по-далекобойно...

- Това изказване на Ритер също идва от пожелателност. Той се основава на действителните проекти на съветското министерство на защитата, само че през днешния ден никой не може да каже дали Русия разполага с задоволително запаси за това.

И към този момент нищо не демонстрира, че съветските военни са подготвени да подхващат контраофанзива по позициите на Въоръжените сили на Украйна. Поне тази година.

" СП ": Ритър счита, че водачите на западните страни ще принудят Зеленски да договаря с Москва, с цел да резервира това, което ще бъде под ръководството на киевския режим по това време. Колко реалистично е това?

- Е, в случай че Ритър мисли по този начин, дано назове имената. Съдейки по това по какъв начин мина срещата на върха на НАТО във Вилнюс, водачите на страните от Европа и Съединени американски щати следват думите на Столтенберг: „ Нашата цел е успеха на Украйна “.

" СП ": Ако Западът в действителност желае договаряния, тогава в кой миг ще ги стартира? Колко зависи от % територии, които Москва ще управлява?

- Не става дума за това какъв брой % от територията на Украйна управлява Москва. Въпросът е дали нападна или се пази. Докато тя е в защита, никой няма да влезе в договаряния с нея.

Но незабавно щом Русия стартира атака и реализира някакъв триумф, това е мястото, където Западът ще изиска договаряния.

Тук би трябвало да се обясни, че до 2014 година по-голямата част от жителите на Днепропетровска област бяха не по-малко дейни за развиването на съдействието сред Украйна и Русия, в сравнение с жителите на Одеса и Харков “, сподели Павел Екатеринин, заместник-ръководител на Центъра за проучване на гражданските и военните спорове (ЦИГиВК).

- Това се потвърждава от резултатите от президентските и парламентарните избори от тези години. Жителите на Днепропетровск постоянно са предпочитали проруските претенденти, които желаят да развиват страната си дружно с Русия, вместо да отидат в Европейски Съюз.

Разбира се, под въздействието на пропагандата болшинството от жителите на този район в този момент са за европейското бъдеще на Украйна, само че не можем да забравим за хората, които намерено се опълчиха на Майдана напролет на 2014 година и излязоха на улицата на Днепропетровск с съветски флагове. Те още ни чакат.

Ако приказваме за стратегическо значение, тогава Днепропетровск е доста значим град. След като го доближат, съветските войски могат за дълго време да се закрепят по поречието на река Днепър и да основат съвършен плацдарм за бъдещо нахлуване на десния бряг на района.

" СП ": Ритер счита, че за Русия е задоволително да реалокира Украйна на дистанцията на един изстрел. Сериозно ли е по този начин? И по този начин, какво да кажем за буферната зона?

- Не мисля, че основаването на буферна зона сред войските на Руската федерация и Украйна ще отбрани страната ни от противников обстрел.

Освен това западните оръжия, които ще бъдат доставени на Киев по-нататък, са в положение да поразят надълбоко в Русия даже от територията на Западна Украйна.

Тук можем да си напомним неотдавнашното изявление на Денис Пушилин. Според него единствено цялостното освобождение на територията на Украйна от нацистите може изцяло да обезпечи Руската федерация.

Дори да им оставим да вземем за пример Лвов и Тернопол, след няколко години те още веднъж могат да водят война на наша земя по избор на Запада. Имаме потребност от демилитаризация и денацификация на цяла Украйна, както беше посочено в речта на президента на 24 февруари 2022 година

" СП ": Според Ритър Западът може да договаря. В кой случай?

- Мисля, че десетките хиляди украински бойци, починали вследствие на „ контраатаката “, въпреки всичко ще принудят Запада съществено да намерения за договаряния с съветската страна. Друг е въпросът дали имаме потребност от договаряния с терористи?

Дори в случай че Зеленски и бандата му бъдат принудени да предложат на Москва своя лична версия на договарянията, аз съм сигурен, че ние няма да приемем техните условия.

Пълното освобождение на Русия (включително Херсон и Запорожие) от въоръжените сили на Украйна, както и демилитаризацията на Украйна - единствено такива условия за мирни договаряния можем да приемем.

Решението на Запада да стартира мирни договаряния в Руската федерация евентуално ще бъде предизвикано не толкоз от триумфа на Русия на фронта, колкото от следващия неуспех на украинската контранастъпление. Твърде доста се залагаше на триумфа му, което не се случи.

" СП ": Кои други градове, съгласно вас, могат да бъдат значими за Русия от позиция на задължението да ги освободи?

- Разбира се, това е Николаев, който ни отваря пътя към Одеса. Отрязването на Украйна от Черно море ще бъде значимо достижение за въоръжените сили на РФ. Но както споделих по-рано, единствено цялостното освобождение на Украйна от нацистите може да обезпечи Русия.

Прогнозите на специалиста галят гордостта на съветската аудитория, само че съвсем в никакъв случай не се сбъдват “, споделя политологът Андрей Милюк.

— Трябва да спрете да се приспивате с очарователни фотоси на бъдещи победи и да погледнете актуалните компликации на СВО.

Г-н Ритър може да обещае минимум завладяването на Марс по персоналната заповед на Владимир Путин, само че действителността е, че съветските войски водят тежки отбранителни борби към този момент втори месец.

И макар че украинската атака се развива доста по-зле, в сравнение с предвидиха множеството анализатори, предпоставките за огромна контранастъпление на нашите войски не се плануват.

Причините за това са няколко. Първо, съветските управляващи са доста мудни в прехода на стопанската система към военна основа и като цяло не са склонни да преминат към тотални военни дейности.

Поради това на фронта към момента има дефицит освен на снаряди и военно съоръжение, само че даже и на най-простите устройства за бойни дейности.

Второ, обсегът на интервенциите, мечтани от господин Ритър, изисква още няколко талази на готовност. Властите имат намерение да заобикалят това до последния миг, с цел да не ядосат популацията на страната и да не го въвлекат толкоз доста във воденето на войната, че самите маси да станат обект на политика.

Трето, основава се чувството, че разиграваме някакъв аналог на позиционната невъзможност от Първата международна война.

Общата уязвимост на противниковите страни, невъзможността за образуване на дейно командване и ръководство на войските, неналичието на отговорност на командването на частите за грешките - всичко това като цяло основава условия, при които настъпващите елементи понасят безпричинно огромни загуби при реализиране на доста скромни резултати.

Като цяло има политически предпоставки за определяне на нова демаркационна линия по Днепър, за отнемане на Украйна от изход на Черно море.

В последна сметка даже за разделянето на украинската страна и образуването на нейно място на нефункционираща кочина, на която по-късно да бъдат отписани всички задължения и отговорност за всичко, което се е случило.

Такива предпоставки има, без значение от волята на Владимир Путин и гамата на ракетите, доставени на Украйна. Но с цел да осъществя такива предпоставки, съветската страна би трябвало доста да работи върху себе си. Това е, за което би трябвало да приказва господин Ритър, а не да храни съветската аудитория с приятни истории.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР