Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в

...
Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в
Коментари Харесай

Зеленски: Русия умишлено ни атакува в деня в памет на жертвите на Гладомора

Руските сили умишлено са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в навечерието на деня в памет на жертвите на Гладомора, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и УНИАН.
Прочетете още
" Над 70 " шахеда " (ирански дронове-камикадзе, употребявани от Русия - бел.ред.) в нощта преди деня, на който се отбелязва паметта на жертвите на геноцида Гладомор. Съзнателен гнет. Точно в този миг. Руското управление се гордее с това, че може да убива ", акцентира Зеленски в своя канал в Телеграм, разяснявайки нощното нахлуване. 

" Нашите бойци смъкнаха множеството от безпилотните самолети. За страдание, не всички. Но работят по укрепването на въздушната ни защита, с цел да смъкват повече. И да работим по-нататък за сливане на света в отбрана против съветския гнет. Терористичната страна би трябвало да загуби и да дава отговор за това, което е направила ", добави украинският президент.

В навечерието на 90-ата годишнина от Гладомора, съветската войска е направила най-мащабното си нахлуване с дронове против украинската столица, акцентира и кметът на Киев Виталий Кличко, представен от Укринформ.

При нападението тази нощ са били употребявани рекорден брой дронове-камикадзе " Шахед-131/136 ", оповестиха и украинските военновъздушни сили. Киев е бил главната цел на офанзивата, извършена на няколко талази и от разнообразни направления.

Както заяви представителят на Киевската градска военна администрация Михайло Шаманов, силите за противовъздушна защита на Украйна са прихванали над 40 дрона камикадзе, ориентирани към столицата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР