Руските сили са завършили изтеглянето си от западния бряг на

...
Руските сили са завършили изтеглянето си от западния бряг на
Коментари Харесай

Руските сили окончателно се изтеглиха от Херсон

Руските сили са приключили изтеглянето си от западния бряг на река Днепър в Херсонска област в Южна Украйна . Това стана ясно на брифинг на съветското министерство на защитата, оповестява ТАСС.

От ведомството показват, че всички съветски войски и техника са били трансферирани на източния бряг на реката , като изтеглянето им е завършило до 5.00 часа сутринта московско време тази заран.

Министерството отбелязва, че по време на изтеглянето не е имало " загуби на персонален състав, въоръжение, военна техника и материална база на съветските войски " , а на всички цивилни, които са поискали да изоставен десния бряг на Днепър, е оказана помощ.
 Херсон остава част от Русия, натъртва Кремъл
Херсон остава част от Русия, натъртва Кремъл

Въпреки изтеглянето на съветските сили

В сряда съветският министър на защитата на съветските сили да се изтеглят от южния град Херсон на западния бряг на река Днепър и да заемат отбранителния позиция на отсрещния бряг.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче акцентира, че изтеглянето на съветските сили от Херсон няма да промени статута на региона, която Москва разгласи за част от Русия, откакто

НАТО пък дефинира изтеглянето на Москва от региона Въпреки това американските управляващи подчертаха, че сходно деяние не значи, че войната е завършила.
 Ключов мост край Херсон се срути
Ключов мост край Херсон се срути

Антоновският мост е единствената шосейна връзка сред Херсон и източния бряг на река Днепър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР