Руските сили са ударили с ракети железопътната гара в село

...
Руските сили са ударили с ракети железопътната гара в село
Коментари Харесай

Русия удари железопътна гара в Украйна  

Руските сили са блъснали с ракети железопътната гара в село Чаплино, Днепропетровска област. Има данни за 22 починали и 50 ранени.

Това съобщи в своето видеообръщение пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации украинският президент Володимир Зеленски.

" Получих информация, че в Днепропетровска област е нанесен съветски ракетен удар по железопътна гара, тъкмо по вагоните за пасажери на гара Чаплино, тъкмо по вагоните...


До момента са починали минимум 15 души, а към 50 са ранени. Спасителите работят, само че за жалост броят на жертвите и ранените може да се усили ", сподели президентът на Украйна.

По-късно Киев разгласи, че убитите са се нараснали на 22 души.

По-рано през днешния ден съветска ракета порази частна къща в Синелниковски регион на Днепропетровска област. Убито е 11-годишно дете.

Освен това съветските войски са направили ракетна офанзива по военна инфраструктура в Миргород, Полтавска област.

Припомняме, че преди два дни украинският президент Володимир Зеленски изрази опасения, че Русия може да нанесе ракетни удари към 24 август - Деня на независимостта на Украйна, а Съединени американски щати предизвестиха, че Русия може да нападна стратегически инфрастуктурни обекти в Украйна, както и постройките на властта в Киев и към този момент приканиха американските жители да изоставен неотложно Украйна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР