Руските сили са осуетили голяма украинска офанзива в южната украинска

...
Руските сили са осуетили голяма украинска офанзива в южната украинска
Коментари Харесай

Русия обяви, че е отблъснала мащабна украинска офанзива

Руските сили са осуетили огромна украинска атака в южната украинска Донецка област, заяви рано тази заран съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

В изказване на министерството се споделя, че Украйна е почнала офанзивата през вчерашния ден, като са били задействани шест механизирани и два танкови батальона.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в положение да ревизира съветското изказване. Засега няма коментар от Украйна .

Не ясно дали обявената офанзива съставлява формалното начало на дълго чаканата украинска контраатака за възвръщане на част от територията, завзета от съветските сили след началото на нашествието през февруари 2022 година

" Целта на съперника беше да пробие защитата ни в най-уязвимия, съгласно него, бранш на фронта ", обявиха от съветското министерство на защитата. " Противникът не извърши дилемите си и не реализира триумф ".

Руските сили са умъртвили 250 украински военнослужещи, както и са унищожили 16 танка, бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини, съгласно същия източник. Началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов е бил в региона на украинската офанзива, заяви министерството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР